lördag 1 december 2012

Elsas nya kudde

Magnus har varit föräldraledig några fredagar nu, och det är verkligen lyxigt! Veckan känns mycket kortare, och det är skönt att vara tillsammans hela familjen. Men bara för att man har en hemmadag betyder det ju inte nödvändigtvis att det blir en bra dag. Igår var väl inte Elsa på sitt bästa humör, och på eftermiddagen när hon, Magnus och Morfar åkte iväg till Ikea för att äta julbord så drog jag en lättnadens suck. Så sköööönt att vara ensam hemma! Det hela blev inte sämre av att Erik bestämde sig för att mastodontsova så att trötta mamman fick fylla på energidepåerna nere i syrummet :)

Elsa fick en nya "stor" säng för några veckor sen, något jag gruvat mig för ordentligt. Hur skulle det gå när den bestämda damen kunde kliva i och ur som hon ville? Det har gått över alla förväntningar och hon är så stolt över sin nya säng. När man sitter där och läser för henne så är det ju skönt med en kudde bakom ryggen, och igår svängde jag ihop den här sköna skapelsen!


Svängde ihop är verkligen rätt uttryck. Den mest komplicerade jag gjorde var att räkna ut hur stor varje ruta skulle vara. (49/4)+sömnsmån = varje ruta 13*13. Sen ritade jag ut en mall i tjockt papper och klippte ut mina lappar. Jag sicksackade på högsta hastigheten och sydde ihop hela framstycket till kudden på en kort stund! 


Det är svårt när man ska lägga ut lappar tycker jag, hur man än gör så blir det lite för symmetriskt eller assymetriskt. Men till slut får man ju liksom nöja sig.


Bakstycket är sytt i omlottmodell. Det är så grymt trist att mäta inför såna här projekt tycker jag, så jag gjorde lite på känn. Det blev bra, fast omlottdelen kunde gott varit lite tajtare. Men men, det är ju trots allt på baksidan!

Tygerna är från Stoff och stil, Åhlens och Ohlssons. Ska jag berätta en sak: Några av dem är inte tvättade. Jag veeeet, det är verkligen förbjudet att göra så. Men vi får försöka hålla kudden ren helt enkelt. Eller sy en ny när denna blir förstörd i tvätten :)

7 kommentarer:

Emilia sa...

Härlig kudde!

Karin sa...

Jättefin lappad kudde. Den kommer hon att sova sött med :)

Fjällsnipans Alster sa...

Superfin kudde....
kommer att läggas i "att göra" högen :) Min son vill så gärna ha en ny "stor" säng, så kanske en kudde kunde vara fint på ny sängen som vi ska hämta i morgon :)

/Sofia

Syster Elin sa...

Gillar verkligen!! Fin mix av tyger o Ser inte alls ut att vara gjort i all hast, prydliga rutor!

Sofia / rufi design sa...

Tänk att en kudde gör så stor skillnad för intrycket. Väldigt fina färger ihop!

Jessika sa...

Vad kul att du kikade in hos oss, t-shirten passar utmärkt till lilleman, så mjuk o go! Vad mycket fint du gör! Hlsn. Jessika

Retro-Couture sa...

sikke en flot blog du har. Melder mig som fast læser her :-)
Kh Viola