lördag 29 december 2012

Übermatchat

Erik har en jämngammal kusin som jag tycker om att sy till. Föräldrarna blev nog inte särskilt förvånade när lilla Signe fick ett mjukt paket under julklappsutdelningen! :)

Ibland, om det mot förmodan skulle ta mer än en minut för mig att somna, så brukar jag ligga och tänka på olika kombinationer av färger, modeller och tyger. Det krävdes några varv för att knäcka nöten med lilla Signes julklapp, men till slut så.

Det blev en prickig body i underbaraste Hilcojerseyn, kantad med cerise interlock från Jny. En interlock som jag inte har ett särskilt gott förhållande till, jag gjorde nog om halsringningen typ fem gånger. Ett vanligt snabbsprund liksom, hur svårt kan det vara? :)
Mönster från Ottobre 1/2012, med egna ändringar.
Jag tycker verkligen verkligen om kombinationen marint och cerise, så jag bestämde mig för att übermatcha. Byxor i marin jogging från Stoff och Stil, cerise mudd från samma ställe och den prickiga jerseyn i fickorna.

Mönster från Ottobre 4/2011 med egna ändringar.
Det var så roligt att gå loss med aviga trippelsömmen, och extra roligt var det att sticka ner grensömmen. Det blir ju så snyggt och byxorna blir piffiga även när Signe ska magträna!En liten fråga bara, ni som är bra på det här med avig trippelsöm. För mig blir den nästan alltid rak på ena sidan och liksom taggig på den andra. Hur jag än rattar så blir det inte annorlunda. Är det såhär den ser ut, eller gör jag något galet?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh, vilka fina kläder. Superfint med sömmarna på byxorna.

Kristinlog.se

Annikwa sa...

Så blir in trippelsöm också. Även jag vill veta om det ska vara så eller om det kan bli annorlunda!

På dina supermatchade byxor ser sömmen i alla fall väldigt snygg ut!

Pyssellycka sa...

Jösses vad fint. Verkligen genomtänkt!

Åsa Tidqvist sa...

väldigt snyggt set - i like a lot!!

Anonym sa...

Nu är julklappskläderna alldeles lagom till Signe och hon är så fin i dem, tack snälla Anna! Kram Charlotte