söndag 24 april 2011

Gult och rött är fint

Förra lördagen hade vi sydag med vännerna från mitt stickcafé. Våra sydagar är verkligen något att se fram emot. Alla tar med en eller flera maskiner, det sys, pratas och fikas hela dagen lång och det är bara så mysigt! Ungefär en gång i månaden brukar vi få till det och den här gången var vi hemma hos Jonna, i hennes fina hus på landet.

I lördags hade jag fiffigt nog klippt ut tilltänkta projekt i förväg, så hela två bodys och ett par byxor hanns med på 5 timmar. Ganska bra för att vara jag. 
Här en sommarbody till Elsa i finaste Deerdot klöver. Och röda byxor i velour från Stoff och stil. 

Tips: Velourbyxor + rumphasande barn funkar bra om man har dammigt hemma. Allt damm hamnar liksom i rumpan. Så slipper man dammsuga :)
Den här veckan har vi haft påsklov. Vi har grävt i trädgården en hel massa. Kört bort massa skit rent ut sagt. Och jag har grävt kirskål i långa rader. Än så länge har vi inte planterat nånting. Bara grävt bort och rensat. Det ser så fult ut men så småningom ska jag plantera fina blommor.

Och så har jag tänkt på vänner som flyttar. Ett fenomen som vi är ovanligt drabbade av. Så kan det vara. Hej om ni läser det här! Glad påsk på er!

5 kommentarer:

Emilia sa...

Fina grejer och vad fin Elsa är i sin klöverbody!

Liten Lucky sa...

Jättefint set!
Kan säga att det verkigen funkar med byxorna istället för dammsugning :)

Retroknappen sa...

Vilken fantastiskt fin body!!

Slow-Eva sa...

Verkligen fin färgkombo!
Härligt att sy en hel dag tillsammans.

Jonna sa...

De var mycket roliga att sy också:) Det är ett tre-i-ett-mönster med underdelar till samma överdel, mycket fiffigt. Tyget är från det mycket exklusiva Calletex, finns i rött, grönt, orange och nån mer färg som jag inte minns. Men det röda var finast:) Tänkte nästan när jag bloggade det att du skulle gilla tyget:)