onsdag 20 april 2011

Röda moln till grannflickan

Vi har några trevliga grannar som är nästan lika nyinflyttade som vi är. Vid vårat första möte berättade Malin att hon är läsare av min blogg - mycket roligt sammanträffande! Nu har de goda grannarna fått en liten flicka, och självklart ville jag sy något till henne.


Det blev en body i storlek 56, i röd molninterlock från Jny. Turkosa kantband blev piffigt, ja kanske är det en av de finaste bodys jag har sytt! Det ska vara matchande turkosa byxor till, men de har inte hunnits sy än. Det är nog ingen brådska för hon var inte så stor den lilla damen.


Ursprungsmönstret är från Ottobre 5/2006 men nu har jag pillat med det ganska mycket, med inspiration från Kånkarong. Senaste korrigeringen är att jag har förkortat sidsömmen med ca 1 cm och ringat ur de främre benhålen lite mer. Samt kortat framstycket så att knäppningen inte hamnar mitt i grenen.

Gimp krånglade jättemycket när jag skulle frilägga den här bilden, det tog säkert 40 minuter för mig att få till det! Sånt gör mig tokig och jag kom i säng alldeles för sent.

När jag använder lassofunktionen klickar jag mig fram längs bodyns kanter. Men igår hoppade helt plötsligt min linje tillbaka till den första punkten innan jag var färdig och jag var tvungen att börja om igen. För er som använder gimp - fattar ni varför det blev fel?

6 kommentarer:

Dödergök sa...

Oj oj vad fin, helt ljuvlig faktiskt. Du är jätteduktig på att sy!

Slow-Eva sa...

Jättefina färger!
jag har laddat hem programmet för länge sen men inte satt mig in i det alls så tyvärr kan jag verkligen inte hjälpa dig men jag blir glad för tips själv :)

Sara sa...

jag går in här och letar inspiration ibland, sen funderar jag om det går att få tag i möstret till byxorna då har sytt? som nybliven moster vill jag ju försöka sy lite smått.
/Sara

annas alster sa...

Hej! Ja jag kan skicka till dig om du vill, Sara... för det är väl Sara i fjällen som skriver :)

Liten Lucky sa...

Bara älskar denna färgkombo!!!

Sara sa...

visst är det sara i fjällen som skriver, fast hon kommit hem från fjällen, vore jätteskoj att få sy lite, skaffade mig ju en maskin i julas.
Hoppas allt är bra med er.
/Sara