torsdag 19 maj 2011

Sprund rosa och grovsopor

För någon vecka sen beställde jag tyger från Jny. Hjälp vilken vånda det är. Vad ska man ha och hur mycket? Det tog längre tid att bestämma sig än att få hem tygerna på posten. :)

Det grönrandiga tyget hade jag en tanke med redan när jag beställde - voila!

Jag ville testa ett sprund à la Kånkarong. Det blev väl kanske inte riktigt lika prydligt som hennes, men helt ok för att vara första försöket!  Man kan se på bilden att det drar sig lite, och i rimlighetens namn borde det väl bli så? De två knäppkanterna ska ju gå omlott utan att man lagt till något extra tyg. 

Mönstret är Ottobre Creative Workshop 301 som jag fick hem förra veckan. Förminskat till typ 86, den smala varianten fast lite förlängd och utställd. Lite som en tunika tänkte jag mig. Satt mer som en tight lång t-shirt på Elsa :)


 För ytterligare någon dag sen sydde jag de rosa tightsen som skulle matcha fårklänningen i tidigare inlägg. Meedoms form 0, strl 74, 1 cm kortad midja. Med muddar i benen landade det på  strl 86. Tyget är stretchjersey/muddväv från Stoff och Stil. Det mest rosa Elsa någonsin haft på sig :)

Och titta här förresten! En promenad runt samhället i grovsophämtningstider resulterade i denna fina kudde:


Tyget ska tvättas och sys om lite - det blir sommarfint i soffan!

2 kommentarer:

Karin sa...

OMG! Vilket fynd du gjorde i grovsoporna! Fin outfit också :)

Anonym sa...

Så fint du sytt, och vilket fynd!!! Kram tillbaks!