söndag 29 maj 2011

Ditt och datt

Sitter här och filosoferar över de sista fiollektionerna jag ska ha imorgon. Ja, de sista på obestämd tid faktiskt eftersom mitt vikariat går ut, och som ni förstår växer fiollärartjänster inte på träd. Tyvärr. Jag vill ju gärna jobba med det jag är utbildad till, som jag vet att jag är bra på. Men så har jag ju valt ett väldigt smalt yrke. Men det ordnar sig. Till hösten blir jag nog nån annan slags fröken och det kanske blir bra det med.

I veckan har jag sytt, ganska mycket faktiskt! I fredags lurade jag till och med Elsa att vara med mig i syrummet en timme. Jag satte henne på den nyinköpta bobbycaren, visade olika saker man kan dra i och trycka på. Sånt som annars skulle betraktas som bus blir plötsligt helt ok bara man får lite lugn och ro :)Här är en av veckans skapelser, inte så spännande kanske, fast jo, riktigt söt tycker jag. Tyg från jny, och oh så tacksamt att sy i härlig interlock.

Nu ska jag planera mina lektioner, baka ut mitt bröd och kanske hinna sy lite. Eller städa i syrummet :) Hej svej alla fina läsare!

9 kommentarer:

Jonna sa...

Jättefin. Ingrid kan fortfarande ha den hon fick av dig men nu sjunger den på sista versen. Det är den sista 56-bodyn som fortfarande funkar så det var en bra storlek för den passade även i början av 56-tiden:) Jag ville köpa husvagnstyget när jag beställde från JNY nu i dagarna men det var slut:( Fick bli djungel-stretch-frotte istället, fint det med:)

Petra sa...

Du syr så mycket fint! Jag är sugen på att köpa en overlock, har du några tips? Det vore även kul att se bilder på ditt syrum, vi flyttar till hus i juli och jag har förhandlat till mig ett alldeles eget rum...

Helle sa...

Du syr så himla fina kläder och mössor, blir väldigt inspirerad att sy själv! Fast jag har ingen symaskin.. Måste man använda avancerade maskiner, typ overlock, eller klarar man sig med en vanlig? Har du lust att ge lite sytips för en nybörjare så vore det mycket uppskattat!
Måste besöka Fröjd nästa gång jag kommer till Örebro!
Fin blogg också!

annas alster sa...

Hej Helle! Tack för din kommentar :)

Vad roligt att jag kan inspirera! Man kan sy jättebra på en vanlig symaskin. De flesta modernare maskiner har väl någon slags "stretchsöm" som funkar på trikåtyger. Annars kan man sy med en smal tät sicksack.

Fråga gärna om du undrar något. Jag är ingen expert på syteknik men jag svarar om jag kan!

Välkommen till fröjd, och om du är intresserad av något så går det bra att beställa direkt från mig på bloggen också. Må så gott!
Hälsningar Anna

Dödergök sa...

Allt du gör blir så fint! Jag bara måste beställa någonting av dig sen när syrrans bebis har kommit ut.

Jonna sa...

Jag kommer inte ihåg om vi bestämde lördagen eller söndagen till sydag. Om jag får veta lite mer detaljer så kan jag skriva om det på bloggen:)

Knitarina sa...

Åh, en fiollärare. De gillar jag! Går på suzukifiol med dottern och vår lärare Karin är helt enkelt underbar!
Blir nästan sugen på fler bebisar när jag ser allt fint du syr...

Malin på pastill.nu sa...

Så fin! Tycker det är så svårt med alla tyger, har ingen aning om vad nånting är, men det låter som att interlock är bra alltså :-D Inte för att jag ha rnån overlock ändå men jaja :-) Och visst kan de små komma undan med alla möjliga bus om man får pyssla en stund i fred ;-)

Knitarina sa...

Vilka stl syr du? Har en 4-åring och en 6½-åring.
Karin Neiker heter vår allra bästaste fiolfröken.