fredag 23 september 2011

Jag stickar faktiskt ibland även om det kan vara svårt att tro när man läser min blogg. Men som bekant går det lite långsammare att sticka än att sy :)

Nåt som ändå går fort att sticka är såna här trasor. Syserine gav mig inspiration, och jag köpte på mig lite lingarn från Marks & Kattens. Jag har varierat mig med mosstickning, 4*4 och 1r 1 a, nästa varv alla räta. Sen har jag virkat fasta maskor runt kanten, och ett varv med kräftmaskor, något som var nytt för mig.


Den undre är använd och tvättad en omgång (och därmed lite uttöjd), och den funkade hur bra som helst! Vi har sedan tidigare disktrasor från Växbo lin, men det känns ju alltid bra att göra sin egna. :)

Den gula är stickat i ett bomullsgarn från loppis, återstår att se om den funkar lika bra.

Idag har vi varit i skogen och plockat svamp med Elsa. Mea amp sa hon, och plockade trattisar för fullt. Underbart väder och en underbar dag. Ja min födelsedag faktiskt! Nu ska vi göra oss iordning, lämna Elsa och hos mormor och morfar, och ge oss iväg till bowling och restaurangbesök med goda vänner. Kan inte minnas när vi senast gjorde något liknande?! :)

5 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Snygga trasor!
Och grattis på födelsedagen! :-)

Emilia sa...

Låter som en härlig dag - grattis och hoppas att ni har en härlig kväll!

Syserine sa...

Grattis! Vad kul med trasorna! Snygge färger! Linnetrasor lägger jag i vatten över natten innan jag tvättar dom på seksti grader för jag börjar använda dom. Fick det tipset av en lintant en gång. Modern lin är mycket hårt spunnet och man behöver luckra upp linnefibren något för att dom ska dra till sig vatten. Jag undrar om det faktisk står på omslaget som följer med växbotrasorna också. Ha en fin kväll!

Petra sa...

GRATTIS på din födelsedag!
Kram Petra

Slow-Eva sa...

Grattis i efterskott! Härligt att vara i svampskogen på födelsedagen. Barn trivs ju så bra där!