söndag 9 oktober 2011

Galet obloggad kofta

Är det nån mer än jag som vill skicka mannen på "ta bra bilder på stickade alster" - kurs? Det kanske inte är så lätt med en rätt sur fru och mamma, en gråkall och gnällig söndagsförmiddag i oktober. Tur att man kan klippa och klistra. Jag kanske borde gå en posekurs förresten?


Koftan är iallafall alldeles ohyggligt obloggad. Jag stickade den i februari 2010, och har använt den litegrann, mer den här hösten än förra. Men nu när vi har kallt inne är den faktiskt perfekt att dra på sig till mjukisbyxorna :)


Söndagstrött som jag är så orkar jag inte dra fram länken, men det är iallafall ett dropsmönster ursprungligen stickad i eskimo eller silke-alpaca. Min tröja är stickad i Nepal, ett riktigt härligt garn att sticka i. På stickor 5 går det ju i ett huj!

Om jag skulle sticka den igen så skulle jag göra den åtminstone 10 cm längre (tror att jag förlängde litegrann, men inte tillräckligt tydligen). Dessutom är ju kragen lite mysko, och hur jag till slut gjorde har jag förträngt. Men ja, den är fin och jag blir minsann lite sticksugen när jag skriver det här!

8 kommentarer:

Virre sa...

Tycker den ser jättefin ut! Och jag borde skicka min äldste son till samma kurs i så fall. Men han gillar i och för sig att ta kort. Fast då inte alltid på sin mamma i sina stickade alster, märkligt!

Ha en go söndagskväll!

/Veronica

mulliga m sa...

Jättefin kofta! Jag har också väldigt svårt att få familjen engagerad i mina alster.

Susilull sa...

Jättesnygg!! Bättre sent än aldrig!
Det där med att få till foto på stickade plagg är ju hopplöst ibland.

PetraO sa...

Den har legat på min önskelista länge - toppenfin!

Smilla sa...

Jättefin kofta!
Håller helt med dig om att männen borde gå en fotokurs...och jag med iofs :)

Pixi sa...

Tyckte den var ursnygg och syns inte alls att den är oblockad!! Det hade kunnat blivit min höstfavorit!! Helt klart !=)

Popcorn sa...

Vilken underbar kofta! Ser ut att passa ypperligt nu när hösten kommer!

Anna sa...

jättefin kofta :)