torsdag 13 oktober 2011

Syvänner, hjälp!

Nu ska jag fråga en rätt så dum fråga, men jag måste bara få klarhet i detta....

Har sytt några babyhjälmar från mönstret i Ottobre 5/2006. Jag är säker på att många av er har det numret och har testat det mönstret och nu undrar jag helt enkelt... på den avlånga mittdendelen: vilken ände ska vara fram i pannan och vilken ska vara bak i nacken?

Nu när jag har sytt mina hjälmar blir jag inte klok på hur de ska se ut....

4 kommentarer:

emmys stickning sa...

Nu va det längesen jag sydde efter det mönstret, men går det inte nr lite runt i framkanten? Mer rak i bakkanten? Det är minst två år sedan jag sydde av det mönstret så jag minns inte säkert...

Emmas dagar sa...

Bred fram brukar jag göra med mina mönster. Panna är bredare än nacke. Fast jag har gamla beprövade från 70-talet ;-)

Retroknappen sa...

Jag har inte sytt efter det mönstret tyvärr men jag tog fram tidningen och kollade hur det såg ut. Jag tror att den smala delen ska vara i nacken. Dels pga att det ser ut att passa skärningen bäst och dels för att jag tror att Ottobre alltid ritar in mönsterbilderna i sybeskrivningen så att framkanten på luvmittstycket är uppåt på bilden. (Se tex nr 31 i samma tidning på anorakluvan.) Vet ju som sagt inte eftersom jag inte provat men detta är mina gissningar.

annas alster sa...

Japp. Ni har rätt. Och jag har fem små galna mössor här hemma. Hur skulle ni göra? Ge dom till närmaste bebis eller sälja dem på marknad för 25 kr st med reservation för skum passform?