lördag 10 december 2011

Tjong i medaljongen!

Den senaste veckan har jag haft ett sånt syflow! Och nej, min coverpro har inte kommit än. Men det är en sak som jag känner revolutionerar min sömnad, med eller utan coverpro...

...att kanta med interlock!

Det är ju det som är grejen! Jag har ju försökt fråga er några gången, huruvida det är bäst med muddväv eller interlock, men ingen har förklarat hur tokfint det blir att kanta med interlock. Jag är verkligen helt frälst!

Just den här bodyn är jag glad över av andra anledningar också. Nämligen att jag tagit mig tid att rita om ett mönster riktigt rejält.Det är det berömda omlottbodymönstret från Ottobre 6/2007 som fått sig en genomkörare. Här är de ändringar jag gjort om någon är intresserad:
  • Raglanskärningen är omritad från böjd till rak
  • Ärmarna är avsmalnade
  • Bodyns nederdelar är förlängda och omformade enligt mitt vanliga bodymönster.
  • Det innersta framstycket är förlängt så att det funkar att sätta en knapp i kantbandet där (syns på bilden som knappen i bodyns vänstra nederkant)

Jag utgick från mönstrets storlek 56, och med dessa ändringar gjorda landade jag på min vanliga storlek 62, som är en 62+. Motsvarar Polarns storlekar snarare än Lindex liksom. Nu återstår bara att göra om det ursprungliga mönstrets 56:a till en "riktig" 56:a. Med andra ord har jag en hel del ritande kvar att göra...

9 kommentarer:

Dödergök sa...

Så jättefin färgkombination! Du är så duktigt på det där med färg och form.

Marina sa...

Så fin! Vad skönt det är när man äntligen tar tag i att förändra ett mönster så man blir helt nöjd.

od Andulky sa...

Superfin! Jag kantar alltid med interlock numera, det är grymt! Men den ser ut att vara kantbandad med en cover tycker jag, har du gjort det utan cover?

OYB sa...

Jättesnygg!
Jag kantar också nästan alltid med interlock, för resultatet blir faktiskt bättre, framförallt på omlottbodysar och liknande.

Anonym sa...

underbar blogg du har!
För mig som inte kantat med interlock än, hur lång remsa ska man ha i förhållande till övrigt tyg?
/Anna

Alice sa...

Superfin blev den ju! Har det där tyget och blev sugen på exakt den kombon nu när jag såg hur snyggt det blev. Att kanta med interlock är verkligen det bästa. Och med CP:n går det som en dans jämfört med andra saker. Enda nackdelen har mig blivit någon kuvertringning som inte drar ihop sig tillräckligt utan faller ut lite om även klädtyget är i interlock.

Angående min pyjamas: Jag är nog inte den enda som gjort på detta vis. Men tänk på att dubbelkolla så att halsen inte blir för stor. Sy ihop alla delar och lägg den som om du hade knäppt den och justera med saxen lite.

annas alster sa...

Tack för alla fina kommentarer!
Anna: Jag vet tyvärr inte det eftersom jag inte mäter biten jag kantar med. Numera så tar jag bara en jättelång bit och töjer så mycket jag tror att det behövs. Så jag har inget bra svar på den frågan. Hoppas att du får till det ändå! :)

Katarina sa...

Vilken härlig body! Underbara färger!

Anonym sa...

SuperfinQ