fredag 2 mars 2012

Trosor à la minute!

Vad gör man en solig fredag när man är hemma och är sjuk, fast ändå ganska frisk och lite sysugen? Jo, tar tag i det där man funderat på så länge - trossömnad! (Äntligen, eller vad säger du Charlotta?)


Jag klippte helt enkelt upp ett par gamla trosor, höftade till ett mönster och slängde ihop ett par randiga dito.Tada! Det var jätteroligt att sy, snabbt och smidigt, och jag kunde efter provning konstatera några saker:


De trosorna jag klippte upp var nog inköpta när min rumpa var något mindre än vad den är nu. Alltså:


  • Både fram och bakstycket bör höjas ca 2 cm
  • Skönt om muddkanten upptill är aningens bredare
  • Ingen idé att öka diffen runt benhålen som jag gjorde på dessa (mina lår fyllde ut så bra där ändå).


Grendelen vändsydde jag såhär, bra med en tutorial, för sånt där är jag kass på att lura ut på egen hand.

Tjoho. Nu vill jag sy flera. Något för sydagen imorrn, knitters?

7 kommentarer:

Malin sa...

Kul med trosor, gick för länge sedan en underklädeskurs (med Marie) och har därifrån en toppenbra mönster på hipsters enligt mig, men smaken är ju som baken speciellt när det gäller trosor:-) Har även sytt lite trosor till Singoalla, väldigt bra om man har små tygbitar till övers. Jag kommer inte på sydagen så om du vill ha violtyget kanske du kan kvista förbi här på vägen dit...Lycka till med trossömnaden, de ser ju redan proffsiga ut på första försöket!

Jonna sa...

Jag kan intyga att Malins mönster även passar större bakar. Det par som jag har fått är mina favoriter även om de nu är så sletna att de nog inte bör användas annat än i nödfall...

SaKa form sa...

gillar att du höftade ;)

Sofia / rufi design sa...

Så snygga! Har haft precis samma plan länge. Vet bara inte om jag vill offra mina skönaste trosor som mönster.. Hur känns kanten, syns den igenom tighta byxor?

Nilla sa...

Japp! Tröjan är strl 98 men den lilla fröken är bara 92 egentligen och den passade redan nu... Raglan är ju väldigt förlåtande! Men gör ev ärmarna lite smalare nertill med kortare resår än vad det står.

Åsa Tidqvist sa...

så fina! vill också testa detta - tycker det är så svårt att hitta bra i RÄTT strl!

frualderblad sa...

Härligt Anna! Väldigt snygga! Kram kram