onsdag 4 september 2013

Elsas röda byxor

Jag har hittat ett mönster på byxor som jag verkligen gillar. Det är fritidsbyxan från Ottobre 4/2012. Massor av roliga detaljer, och så bra passform!

Den här bilden blev ju sådär, men ger iallafall en hint om hur Elsas röda byxor ser ut. Jag har lagt till egen fuskgylf, men annars har jag följt mönstret. Möjligtvis la jag till några mm upptill för att de inte skulle bli för smala, men jag minns inte riktigt, för det var så längesen jag klippte ut dem. Brukar ni anteckna när ni göra såna små ändringar? Jag brukar inte det, men det har nog en poäng...

Det roligaste med att sy såna här byxor är alla stickningar. Det liksom bara frasar när jag syr dem med min Husqvarna Automatic, det är en ren fröjd! Tyget jag använt är en stretchtwill från Ohlssons stuvlåda. Köpte en jättebit för 50 kr, jag tror det finns kvar så det räcker till ett par byxor till Erik också. I ena bakfickan sydde jag dit en bit prickig snedslå, det blev en fin detalj!


Det lurigaste med de här byxorna är linningen. Man ska vika och nåla medans man sträcker resåren som redan sitter i, och sen ska man sy en jämn och snygg stickning. Fy vad svårt det är! Minns att jag gjorde något annorlunda på de här, men minns inte riktigt vad. Det var det där med anteckningar... I bensluten sydde jag iallafall en kanal och trädde i resåren, annars var det stört omöjligt att få till.

Elsa har haft på sig byxorna sammanlagt ca två minuter hittills. Vi får hoppas på att de blir mer populära vad det lider. Om inte annat får jag väl lägga ett russin i varje byxficka. Det brukar funka! ;)

9 kommentarer:

Sofia / rufi design sa...

Väldigt fina! Och stickningarna ser ju helt perfekta ut!! Här funkar bara mjuka byxor, det har hållit i sig ett tag men när det väl släpper ser jag fram emot att sy byxor med lite fler detaljer som de här!

Solmyranna sa...

Å, jag vet exakt vad du menar med stickningarna!! Jag älskar också att sy så där rakt och perfekt... :P Har man dessutom ett "stickningssnällt" tyg, ja då är det himmelriket! :) Superfina brallor! Jag samlar på mig tips om vilka gamla ottobrenummer man ska försöka få tag på, de brukar ju sälja ut på bibblan ibland...

annas alster sa...

Tack Sofia! Elsa har ju varit en riktig tajtstjej, men hon brukar få välja: jeans (eller andra bra byxor) eller så får hon ta utebyxorna ovanpå tajtsen :) Nuförtiden funkar båda bra, det är skönt!

annas alster sa...

Hihi kul att vi stickningsnördar kan mötas Anna! :) Det här tyget var en dröm att sy i faktiskt. Låg så snällt helt still! Ja 4/2012 känns som ett bra nummer överhuvudtaget. Tycker du ska lägga det på minnet! :)

Siri... sa...

Så fint med rött!

Jack har bara velat ha leggings, eller sprattelbyxor som vi kallar dem. Inte ens mjukisbrallor har gått för att de varit för hård linning tycker han. Men sen han kom på att han ville ha bälte i byxorna, som pappan har, då går det väldigt bra även med jeans!

Alviti sa...

Du gör så fantastiskt fina saker! Är så kul att titta in här. Är precis i början av "att sy egna barnkläderperioden". Kram carolina

Karin sa...

Supersnygga! Bra att du skriver hur du tycker passformen blev, är så svårt att se på mönstret tycker jag vilka modeller som är bra eller inte.
På mina smalisar sitter tyvärr det mesta som bylsiga tält med för mycket tyg både här och där. Skulle vara roligt att se dessa på ägarinnan!
/Karin

annas alster sa...

Kul att ni har hittat hit Carolina och Karin! Jag ska se om jag får till en livebild snart. Man vet aldrig med lilla bestämda damen! :)

Cecilia sa...

Väldigt fina byxor!