lördag 14 december 2013

Hoho

Ibland får jag plötsliga infall och då lägger jag allt jag tänkt att sy och sidan och kör på med ett helt nytt projekt. Så var det med den här tröjan. Jag fick ett kort av en vän, ja samma vän som jag skrev om i förra inlägget faktiskt, och på kortet var en så söt uggla. Skadad som jag är så tänkte jag: aha, den skulle man kunna göra en fin applikation av!

Häromdan kunde jag alltså inte hålla mig längre. Det är lite pilligt, men det är ju också det som är så kul! Applikationen är gjord av muddväv. Jag klistrade de olika delarna på varandra med vliseofix och till slut hela ugglan på tröjan. Sen sydde jag fast alla delar med raksöm, stygnlängd 1,5. Och så totally stable på baksidan för att det inte ska dra sig. 


Jag hade väldigt svårt för att bestämma mig för färg på själva tröjan, men till slut valde jag det fina röd och vitrandiga från Znok tillsammans med den gråblå mudden från Stoff och Stil som jag också använde till ugglan.


Tröjan ska Erik få, så småningom iallafall. Bodysarna i 86 börjar sitta precis i grenen nu, men så har han också haft dem i ett halvår. Pojken har iallafall börjat gå nu så då är tröja lite mer användbart. Det är så roligt med de första stegen, och eftersom han är 15 månader så är de nog lite extra efterlängtade. Idag tog han en mycket medveten promenad mellan soffbordet och tv-bänken på hela tolv steg. Sen satte han sig ner av ren förvåning när jag började ropa och klappa i händerna :)

Lovar att bjuda på en livebild när tröjan börjar användas. Hoppas ni får en skön lördag!

6 kommentarer:

Carina, Lurvendesign.se sa...

Vilken fin uggla som du fått till på tröjan. Jättefin kombination.

Linda sa...

Hur snygg som helst! Det är nog lika bra att du sätter ihop några sådana där ugglor till! Så hiiiimla fin! Fattar bara inte att du pallar att sitta och pilla med det där!
Jättefin med det rödrandiga också... Kanske lägger en beställning framåt våren.

Åhh, så fiiin! Sa jag det förut kanske? ;)

Helena sa...

Åh vad fin! Jag som älska ugglor också!

HiLi sa...

Men åh vilken underbar uggla! Älskar färgerna. Så fint med det gråblå mot det klarröda!

Ingrid sa...

Den blev fantastiskt fin - jag är så imponerad av dina applikationer. Och väldigt fina färger tillsammans!

Le Petit sa...

Vad roligt att han börjat gå! Tröjan och applikationen är verkligen jättefin!