lördag 11 januari 2014

Återbruksbody och lite svammel

För några veckor sen diskuterade en av mina bloggvänner, makrill, med sig själv och sina läsare om bloggandets vara eller inte vara. I den diskussionen kom mycket tänkvärt fram, och jag tog mig själv en funderare på varför jag bloggar.

Jag har bloggat i lite drygt fem år, och märker absolut av att bloggarnas peak redan har varit. Det härliga nördandet som förekom i så många bloggar, det är förflyttat till facebook i ett om än trevligt, men inte alls lika personligt format. Antalet kommentarer har sjunkit på de flestas bloggar, inte bara på min. Och det förstår jag mer än väl, jag kommenterar nästan aldrig när jag surfar från mobilen för det är ju så förbenat krångligt!

Jag är fortfarande så glad i min blogg, och har inte en tanke på att stänga ner den. Det är som en personlig dokumentation av vad jag syr och så små glimtar från vårt vardagsliv. Jag vet att det är en hel drös där ute som läser vad jag skriver även om inte så många kommenterar. Och så får jag så fina kontakter genom bloggen, mail med frågor eller trevliga och uppmuntrande kommentarer. Det är gott!

Nog talat, nu ska jag visa er en återbruksbody! När jag var gravid med Erik så köpte jag en jättesöt mammatröja på polarn och pyrets rea. När jag väl började använda den så blev jag inte alls förtjust i modellen med resår under magen. Tröjan kröp bara uppåt hela tiden, grrr! När reåren var bortklipp var tröjan så kort att det inte var nån idé att fålla den. Och nu har den fått nytt liv som body till Eriks kusin Agnes.Efter lite klurande lyckades jag spara knäppningen från tröjan. Den översta knappen fick jag ta bort när jag sydde dit kantbandet, annars var det inga problem!

Tyget räckte inte riktigt till på längden, så jag sydde framstycket lite kortare än vanligt och förlängde såklart bakstycket med motsvarande centimetrar. Det ser riktigt trevligt ut tycker jag  och självklart hoppas jag att det även är funktionellt :)

De marinblå knapparna i grenen är köpta från LE knappar på facebook. Färgglada tryckknappar som passar perfekt i Prymtången, äntligen! Tyvärr höjdes priset efter årsskiftet och nu är knapparna i dyraste laget tycker jag. Å andra sidan blir det ju inget spill (knappar som hamnar snett) eftersom de är så lätta att sätta dit. 


18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tillhör dem som läser din blogg då och då men aldrig lämnar någon kommentar. Gillar den så jag är glad att du tänker fortsätta!
Snygg body!

Alice BraLLan sa...

WOW! Så fint du lyckades få till det med knäppning och allt. Du är så bra. Och visst är det tråkigt att mängden kommentarer minskar. Men jag håller med, jag fortsätter också för att ha en slags sy-dagbok. Sedan är mina besök inte färre än förr, men jag tror att folk inte kommenterar från sina mobiler. Jag läser fler bloggar nu än förr, men orkar aldrig kommentera via mobilen :( Jag har lovat att jag skall bli bättre på att kommentera. Lika många kommentarer som jag fått varje dag + minst 2 till.

CatarinasPatchworkSytt&Smått sa...

Anna,jag är också glad att du fortsätter att blogga! Du syr så fina kläder och är superduktig!Synd det här med kommentarer, man blir ju så glad men samtidigt så kommenterar inte jag så ofta heller :/Måste bättra mig.

/Catarina

Anonym sa...

Jätteglad att du tänker fortsätta blogga!! Gillar verkligen din sida!

Iréne i Östersund

Titti sa...

Håller med dig i din analys av bloggandet. Funderar själv på att sluta blogga med jämna mellarum men fortsätter ändå lite sporadiskt trots alt. Och mycket söt body förresten!

Maria sa...

Vad glad jag blev när jag läste att du inte har några planer på att sluta blogga. Din blogg är helt klart en favorit! Jag brukar vara väldigt dålig på att kommentera, men vill att du ska veta att jag verkligen gillar din blogg! (När jag skulle skriva detta upptäckte jag förresten att det inte fungerade att kommentera direkt från bloglovin, utan jag var tvungen att öppna bloggen i en ny flik för att lyckas. Det kanske är något tillfälligt för jag har inte haft det problemet förut, men som sagt så kommenterar jag ju inte så ofta heller...)

LillaRöd sa...

Jag gjorde precis den resan... La bloggen i träda och öppnade f.b-sida istället. Men jag saknar min blogg, inte minst för att den tog mig ut på nya bloggar, som din. Funderar på att blåsa liv i den igen. Tack för dina tankar :)

Cecilia sa...

Härligt, både att du är på blogg-linjen och att du har sytt en så otroligt söt body, och smart återbruk!

Unknown sa...

Jag skulle nog sakna bloggandet, trots att jag inte hinner med alltid. Du syr så fina saker, glad att kunna fortsätta följa dig!

Krimskrams sa...

Så fin body! Jag minns det pop-tyget. Återanvändning är så tillfredsställande :)

Jag har också funderat kring varför jag fortsätter blogga, men kommit fram till att det är en rolig "dagbok" att ha. Om jag inte bloggade skulle jag glömma minst hälften av allt jag syr tror jag!

Le Petit sa...

Söt body och vad fint du fick till den sparade knapplisten! Ja gillar fb och sygrupperna där men jag tycker fortfarande det är trevligare att läsa bloggar i längden.

Elin sa...

Tycker också om att läsa din blogg även om jag aaaaldrig lämnar en kommentar. Du gör så mycket fint :-)

Karin sa...

Känner att jag också måste kommentera ditt fina inlägg. Själv är jag en "late adapter" dvs en sån som alltid är lite senare med ny teknik än alla andra... Jag började läsa bloggar på riktigt för ca 1 år sedan (har inte fattat idén förän nu och OJ vad jag har missat) och tycker att det är jättesynd att så många flyttar till FB. Som Makrill sa så går det inte att söka där och sy-nybörjade som jag är överlyckliga över att kunna googla såna enkla saker som hur man fäster en söm. För mig leder det till att jag syr väldigt mycket mer än jag skulle gjort om det inte var så lätt att hitta svar på mina, som jag själv tror ibland, löjliga frågor. Jag är så otroligt tacksam att ni bloggare finns, att ni orkar och att ni vill dela med er av allt ni syr- en fantastisk inspiration och jag hoppas att du fortsätter länge :-)
/Karin

annas alster sa...

Tack för alla era kommentarer! Ni ska veta att de gör mig jätteglad!

Annikwa sa...

Så snygg! Kul att du fick användning för det fina tyget.

Anonym sa...

Jag är en trogen följare sedan flera år tillbaka! Tycker du är toppenduktig och inspirerande! Ser fram emot fortsättning...
Undrar också om u vet om man kan beställa LE-knappar utan Facebok-konto?

Hälsn. Jenny

Anonym sa...

Första gången jag kommenterar
Trots att jag följt din blogg i ca 3 år.
Vet inte varför det blir så. Tycker att du är jätteduktig o jag får massor med inspiration.

annas alster sa...

Hej Jenny! Tack och vad roligt att du följer min blogg! Tyvärr tror jag bara man kan köpa knapparna genom hennes sida på Facebook. Hälsningar Anna