fredag 11 april 2014

Randigt täcksömmar och jeans

Mitt i alla mönster så kan jag börja längta efter det enkla. När jag fick hem det här randiga tyget från Stoff och Stil blev jag så glad! Den blå färgen är helt underbart fin och ränderna precis lagom breda. Direkt föddes idén om en tröja till erik i randigt med detaljer av jeansfärgat tyg.

Jag har så svårt att hitta jeansjersey av bra kvalitet, så det kändes riktigt bra att kunna använda en av Magnus tröjor som blivit kort och bred, men fortfarande var fin i tyget.


Jag var lite nervös för att göra en ficka i jersey, men det gick bättre än förväntat. På baksidan av tröjan strök jag totally stable och på baksidan av fickan tunt strecthigt vliselin. Dekorsömmen sydde jag med coverpro och så stickade jag fast fickan med vanlig raksöm. För att få den att hålla sig på plats så använde jag limpenna, den har blivit helt oumbärlig för mig!


Eftersom jag ville att den jeansfärgade jerseyn tillsammans med täcksömmarna skulle ge tröjan det lilla extra så valde jag att sticka ner ärmmuddarna med den aviga trippelsömmen på cp:n. Jag följde Blomma åker vagns tut och att förstå hur man gjorde var inget problem, men att sedan utföra det... Morr! Det svåra var dels att sikta så sömmen hamnade precis rätt (man syr ju från baksidan så det är inte helt lätt) men även att helt enkelt få en snygg söm. Covern fick för sig att göra hoppstygn precis i slutet - varje gång! Och inte ett litet som man kan fästa ner för hand, utan en hel radda. Till slut fick jag klippa till en ny ärm och försöka igen. Efter totalt 10 försök så blev det helt ok. Man får vara envis!


Tröjan är redan invigd och nersmutsad. Storlek 92 är fortfarande lite stort för lilleman, men det funkar. Hej från mig!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin tröja! Enkelt och stilrent, men ändå speciell!
Ett tips när du ska sticka ned muddar med Cover Pron - Börja sy på en liten lapp, lägg tröjärmen kant i kant (mer eller mindre), sy ärmen och gör likadant på slutet med en liten lapp. Lapparna skär du sedan av med overlocken när du syr ihop tröjan. Detta tar för det mesta bort hoppstygnen som blir i början eller slutet av trippelsömmen.
Tack för en inspirerande blogg��
/Karolina

annas alster sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
annas alster sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
annas alster sa...

Tack Karolina, vad roligt att jag kan inspirera! Jag började och slutade sy på en liten lapp, men det blev ändå hoppstygn. Måste nog sy en till tröja med såna ärmmuddar helt enkelt! :)