söndag 27 januari 2013

Till mig!

Det är inte bara barnkläder som blir till här hemma. Emellan varven syr jag lite till mig själv också, men det är ju så vansinnigt svårt att fota så det mesta går bloggen förbi.

För ungefär ett år sen sydde jag mina första toppar efter Ottobres Creative Workshop 303, de bästa damtopparna. Enligt måttabellen skulle jag ha storlek 44 och det blev absolut inte bra. Inte heller storlek 42 passade, så i höstas gav jag upp och slaktade en topp från HM. Nu har jag mitt eget mönster som passar mig så bra! Jag får bara inte glömma att tänka på att jag måste förstora mönstret en aning om jag syr i lite kraftigare jersey.

Den här snygga svart-vit prickiga trikån köpte jag från jofotex i somras med en topp till mig själv i åtanke. I veckan kom jag äntligen till skott!Fick ingen närbild på ringningen, men jag är nöjd med den. Jag tycker att det snyggaste sättet att kanta en vuxentopp är att vika en dubbel remsa av samma tyg som själva toppen, sy fast den räta mot räta och sticka ner den med Coverprons kedjesöm.När jag skulle fålla ärmarna mindes jag plöstligt vad någon annan tipsat om (sorry, men jag minns inte vem just nu). För att slippa det värsta pillet så kan man vända ärmen ut och in och liksom fålla från insidan. Underlättar lite iallafall!


På barnplagg fållar jag ibland ärmarna innan jag syr ärm-sidosömmen, men på en topp till mig själv vill jag gärna att ärmarna ska vara fållade i efterhand.

I eftermiddags åkte vi in till metropolen Kumla för att hämta mitt paket från Tygpyssling. Titta vilket sött tyg jag hittade! Något till mig själv är planen.


Jag köpte även massa underbar hilcointerlock och så två små bitar av dessa fantastiska tyger! Det ska bli något till mina egna barn är tanken. Om någon vill beställa i dessa tyger så får ni höra av mer, det är möjligt att jag kan beställa mera.


Just nu sitter jag instängd i arbetsrummet och har flytt från övriga familjen. Elsa har just nu en rätt så bra period, men det är ändå mamma som gäller för det mesta. Puh, jag får ingen luft! Måste andas lite innan helgen är slut... en kväll i syrummet kanske?

3 kommentarer:

Karin sa...

En kväll i syrummet låter väl toppen! Fina tyger du har hittat och en väldigt fin topp du har sytt.

HiLi sa...

Åh vilka härliga tyger! Väntat på tyger från Michas nu i veckan.. Skulle ha fått "Daisy" ( som du har här ovan i grönt) i blått med rosa blommor men det var tillfälligt slut :-( Det är ju så fint i alla färger!

Sara sa...

Jätte fin top! Sådär fållar jag alltid ärmarna. Jätte smidigt!
Men kan du inte förklara det där med halslinningen igen, jag tror jag vet vad du menar, men inte hur man gör.