fredag 26 augusti 2011

Massa nysytt

 Härliga fredag! Fint väder och en ledig dag - vad mer kan man begära? Dagen har innehållit massa tårtpysslande till min lilla mamma som fyller år imorrn, och så bad tillsammans med Magnus och Elsa. 

Idag premiäranvände Elsa en tröja/tunika som jag sydde åt henne i somras. Har länge varit sugen på att sy med rynk i ärmhålen, men jag har inte haft nåt mönster och tycker det verkar krångligt att fixa själv. Men efter tips och inspiration hos Bambuu så kom den här till:

Kanske i enklaste laget, men jag gillar ju inte när det blir för mycket. Ärmarna ska egentligen ha en påsydd applikation som drar ihop tyget lite, och eftersom jag skippade det blev det lite väl mycket puffeffekt. Kanske syr jag på nån liten grej om andan faller på.

Passar också på att visa resultatet av mitt senaste mönsterpyssel. Jag utgick ifrån Ottobres omlottbodymönster, skapade ett framstycke, ringade ur på fri hand och klippte ett sprund. Det första sprundet blev för tajt, men jag tog mig i kragen, sprättade och gjorde om. Tjoho, det blev fint och gulligt tycker jag!

        Typ 62/68

 Nästa gång förlänger jag nog bakstycket lite, men i stort sett är jag nöjd!

Jag svängde ihop ett par byxor till, och tanken var att setet skulle bli till en liten Märta som just kommit till världen. Men Märta kanske hellre vill ha en tunika?

 Vi får se om det hamnar där eller hos någon annan. Det finns ju så mycket roligt och fint som man vill sy och ge bort!


5 kommentarer:

Emilia sa...

Vilken snygg - bara en sån sak att den är röd- och vitrandig - tröja med precis lagom puff! Och fin body med!

Anna sa...

Hej härligt och fina kläder, kul att du vågade göra en mönsterändring!

Syserine sa...

Jag håller med, det är fint när det inte är för mycket, härliga plagg!

nattugglan sa...

Himla fina byxor,, var fick du mönstret från..ur nån tidning el har du köpt det?? Precis nå såna där skulle jag vilja sy..fick ett litet barnbarn i tisdags o åt henne skulle jag vilja sy nått...du visar jättefina saker som du ha sytt!!

Anonym sa...

Nej, din kommentar finns inte :(
Jag har läst på andra bloggar att det är ngt krångel- så tråkigt!
Så mycket fint du skapat!