måndag 20 augusti 2012

Förmiddagens kreation

Här hemma förflyter en särdeles lugn och skön dag - Elsa är på Parkens Zoo med mormor och morfar och jag bedömdes för trött och gravid för att följa med. Det är nog sant...

Det är ju ruskigt skönt att vara helt ensam hemma, utan några krav på att storstäda huset eller annat. Jag har läst en del och sytt en del. Snart ska jag nog promenera till brevlådan och sen fika kladdkakemuffins och te. Japp, man kunde ha det sämre...

Iallafall. I förmiddags sydde jag den här tunikan till en liten tjej som snart fyller 1 år.

Den prickiga jerseyn från Stoff och Stil är ju superfin, men lite svårmatchad. Prickarna är typ korallrosa, inte den kulör som figurerar oftast i mitt tygskåp. När jag kikade bland muddvävsbitarna så hittade jag en röd och rosarandig från Neanobelle, som legat oanvänd jättelänge, trots den Anniga färgkombinationen. Den funkade oväntat bra till, och jag gav mig på att både kanta med den och använda den till ärmmuddar. Såhär blev resultatet!

Det var lite lurigt att kanta med den randiga muddväven. Jag gjorde det "manuellt" och stickade ner kantbandet med Coverpron. Just det momentet är svårt tycker jag, coverpron är liksom lite stel och klumpig och det är svårt att veta var man ska sikta för att sömmen ska hamna rätt.

Eftersom jag inte hade någon tråd som riktigt matchade till tyget så valde jag att göra fuskfickor. Såhär i efterhand funkade den röda tråden som, jag fållade med riktigt bra, men men...

Några moment hade jag kunnat göra om och fått ännu snyggare, men när jag klippte upp en ficköppning i bakstycket efter att halsfållen redan var gjord, japp, då tog tålamodet för finlir slut. Nytt bakstycke blev det såklart, men sen blev det lite mer, "det blir som det blir"-mentalitet. Och det känns skönt att man får tänka så ibland, för trots att detaljerna kunde varit snyggare är jag riktigt nöjd med slutresultatet.

Mönster:
Ottobre Creative Workshop, förminskat till storlek 86, utställt och förlängt till tunika + egna fuskfickor.

Material:
Underbart mjuk prickig jersey från stoff och stil, enfärgad muddväv från samma ställe till fickorna. Randig muddväv från Neanobelle (hilco?) till kantband och muddar.

8 kommentarer:

Petra sa...

Hej Anna!

Gillar dina beskrivningar om ditt syeri. Du lämnar inget till slumpen och "lever med" i skapandet på ett mycket kreativt och beskrivande sätt. En rolig läsning som ger bloggläsarna en
upplevelse!

Fin tunika förstås!!Gillar prickar me`


Kram Petra

Le Petit sa...

Vilken skön dag det lät som du haft! Tunikan blev jättesöt!

Johanna sa...

Så fint det blev! Väldigt snyggt ihop! Här blev det massproduktion av mössor under dotterns eftermiddagslur.

Dödergök sa...

Å tack tack tack för det fina paketet som låg i brevlådan i fredags! Jag är superjätte-nöjd. Ska blogga det senare i veckan och göra lite reklam!

Emilia sa...

Underbar tunika! Och vilken skön dag du verkar haft!

malida form sa...

Älskar kombinationen! Supersnyggt!

Anonym sa...

Jättefin! Och skönt med lite tid för sig själv :)

Åsa Tidqvist sa...

Men gud så snyggt kombinerat! Håller med om att sticka ner med coverpron inte alltid går så smidigt, det ser väldigt fint ut hos dig =)