fredag 10 augusti 2012

Saliorpants

När jag syr och är lite halvtrött så blir det ofta precis samma modeller som jag sytt innan, om än med små variationer. Elsa har nog inte en enda tröja/klänning i sin höstgarderob som inte utgår ifrån Ottobre Creative Workshop 301...

Häromkvällen tog jag mig i kragen och testade något nytt, ja inte ett nytt mönster men ett nytt moment som jag velat testa länge, nämligen... byxor med riktiga fickor! Jag använde mig av Frk Rosettes tutorial, och det gick som en dans!

Det jag har dragit mig för är det här med dekorsömmen som syr fast fickan i byxbenet. Jag är väldigt osäker på inställningarna på Coverpron när det gäller att få den aviga sömmen snygg. På de här byxorna körde jag avig tvillingsöm, som jag är lite mer kompis med än den aviga trippelsömmen. Dessutom ganska tacksamt att sy med mörkblå tråd på mörkblått tyg, ellerhur? :)Mönster:
Ottobre 4/2011. Jag använde storlek 92 och förlängde 4 cm i benen, siktade på storlek 98. Men de blev nog en 98:a +. Kommer räcka länge. Jag tog en riktig smal mudd i midjan, för jag är så less på att Elsa går och visar rumpstrecket i hemmasydda byxor med mudd av dålig kvalitet.

Material:
Marinblå sweatshirt och mudd från Stoff och Stil (bästa mudden!). Randigt i fickorna från Ohlssons. Jag kantade även fickorna med muddväv, och den sydde jag på manuellt eftersom jag kände att 4-vikt mudd skulle bli för tjockt. Varför finns det förresten inte marinblå interlock??

Förresten:
Har jag sagt att jag brukar fuska när jag ska sy den breda tvillingsömmen? När jag har använt kantbandaren sitter mina nålar i mitten och längst till höger, och för att sy den breda tvillingsömmen (som jag alltid fållar med) vill man ju ha vänster och höger nål. Jag brukar aldrig trä, utan flyttar helt enkelt nålen i mitten, men tråd och allt och gasar. Det funkar fint för mig :) Är det nån som fuskar på samma sätt?

6 kommentarer:

Jonna sa...

Jag har marinblå interlock från det där gamla paret som har tygbutik med alla de där randiga trikåerna (hjärnsläpp... ) Funkar inte den?

annas alster sa...

Hej! Det funkar säkert, tänkte mest på jny och liandlo som säljer interlock i typ alla färger, men jag har inte sett i marinblå ännu. Får kolla upp det! :)

od Andulky sa...

Så fina!
Tack för smarta "fusk"-tips :-)!

Siri... sa...

Jag sätter alltid lite bredare resår inne i midjemudden då brukar den sitta fint.

Le Petit sa...

Snygga! Ja jag brukar "fuska" på samma sätt =).

Alice BraLLan sa...

Marinblå interlock finns hos Sydilla! Och gillar man lite tjockare interlock finns det hos e-slöjd. Superfina!!!

Jag köper i stort sett all min interlock från Sydilla eftersom de har Hilcos. Och i många färger. Bra service och snabba.