söndag 26 augusti 2012

Overallpremiär!

När man har gjort något helt nytt, då får man vara stolt va? Det är iallafall jag över den här overallen!

Jag har länge funderat på vad bebisen ska ha på sig nu i mellansäsongen, innan det blir dags för riktig vinteroverall. När jag såg den här fleecen på Ohlssons så var det inget att fundera på längre. Jag skulle sy en tunn fleeceoverall!

Efter mycket kikande i olika ottobretidningar så bestämde jag mig för babyoverallen i nr 4/2012. Som tur var fick jag låna tidningen av snällaste Johanna! Min stora vånda var såklart dragkedjan, jag är verkligen kroniskt rädd för dragkedjor.

Smilla förklarade för mig att det var ett overall-lås som gällde, något som Ohlssons konstigt nog bara hade i svart. Tur att jag kunde köpa ett i rätt färg och längd på lokala garnbutiken (!).

Sammanfattningsvis kan man säga att det var just dragkedjan som var det enda kluriga på den här overallen, annars var det ju inte värre än att sy en pyjamas.Trots att jag hade tråcklat både en och två gånger så drog ena sidan iväg litegrann när jag skulle sy fast blixtlåset. Resultatet av det är att luvans sömmar inte riktigt hamnade på samma höjd, men det är iallafall inget som jag stör mig på. I efterhand kom jag på att det vore hemskt drygt att sprätta dragkedjan eftersom jag sydde fast den i coversömmen. Med andra ord hade jag behövt göra om hela kantningen, och det är man ju inte så sugen på!

Där nere där dragkejdan börjar var det också ruggigt svårt att få det snyggt. Fråga mig inte hur jag gjorde, men till slut blev det såhär.Luvan vändsydde jag, och med Brallans schyssta förklaring var det lätt som en plätt!


Mönster:
Overall i storlek 62, Ottobre 4/2012. Aningens längre muddar i ärm och benslut, annars helt enligt mönster.

Material:
Mjukaste finaste fleecen från Ohlssons, dragkedja från Trend Tyg och Garn, samt vit muddväv från Stoff och Stil till kantning, muddar och luva.

Sämsta:
Nja, inte så mycket. Förutom att om inte dragkedjor hade varit så dyrt hade jag kunnat göra hur många såna här som helst! Kanske skulle testa med knappar istället? Funderar redan på en i marinblått sweatshirttyg med röda detaljer. Hm...

Om jag hade varit riktigt ambitiös hade jag ju gjort övervikbara ärm- och benslut. Men en sak i taget liksom. Nu var det ju dragkedjan som var grejen.

Bästa:
Världens sötaste och mysigaste overall. Bebis, var är du?


14 kommentarer:

Anna sa...

Hej fin overall. Dragkedjor till bra pris finns på Stoff och Stil.

od Andulky sa...

Så himla fin! Jag brukar köpa fina dragkedjor hos Bibbi.
/Anna

Johanna sa...

Så bra det blev! Det blev bra när du dolde dragkedjan, det ska jag göra nästa gång :)

Nilla sa...

Jättefin! Tänkte jag skulle sy en fleeceoverall också till bebisen att ha i bilen osv. Ska kanske kolla Ohlssons fleece då?!

KÄMPA by JP sa...

Kan inte annat än få lite mindervärdeskomplex när jag sitter här med min tygbit som ska bli overall... Superfin!

Anonym sa...

Superfin!
/Cecilia

Fröken Pimpinett sa...

Galet fin. Du är ju hur duktig som helst!

Alice BraLLan sa...

Åh vad fin den är! Helt ljuvlig. Är så sugen att testa detta mönster. Och tack för länkning förresten =)

Sofia / rufi design sa...

Så fantastiskt fin! Kommer vara sjukt mysig att ligga och sova i!

Anonym sa...

Åh så fin! När är bebisen beräknad? Jag har också tittat på det här fina fleecetyget och tycker det är så fint i båda färgställningarna. Overallen från ottobre finns på min att göra lista också :). /Le Petit

Smilla sa...

Åh så fin den blev!!! Tänk så mjukt och gosigt för en liten! Vad bra att du hittade ett blixtlås på hemmaplan så du kunde börja direkt :)

VirkStina sa...

wow,vilken jättefin!

Pysselpralinen sa...

Oj oj oj så flådig!

Nu känner jag att det nog är rätt kört att slänga in en beställning innan din lilla filur kommer. Men kanske har du fått en enorm sylust och tid att ta en beställning framåt november igen...hrm:)

Erica sa...

Så himla fin.. ska med sy en. ska bara hitta ett vettigt mönster..