torsdag 20 december 2012

Eriks julbody

Den knäppning jag gillar allra mest på våra köpta bodies är den på axeln, men trög som jag är har jag inte sytt någon förrän nu.

Eftersom jag inte hade något färdigt mönster så fick jag tänka till lite, och min intelligens räckte väl inte riktigt hela vägen fram. Men nästa gång så!

Jag lade till 2 cm i axelsömmen på både fram och bakstycket, men med tanke på resultatet så borde jag lagt till det dubbla på bakstycket, tänker jag rätt?

Jag valde att fästa knapparna på kantbandet innan jag stickade ner det, alltså syns inte den innersta knappen från rätsidan, och det blir heller inte så vansinnigt många lager som knappen måste tränga igenom.


Jag sydde även en stickning för att hålla infodringen på plats. Det allra snyggaste hade kanske varit att göra det innan jag sydde fast ärmen, men det får bli på nästa försök!

Slutresultatet blev en julbody till Erik i de finaste hjärtan från Liandlo.
Mönster, grunden ifrån babytröjan i Ottobre 4/2011, fast med egen knäppning, och så omgjort till body... Typ halveget?


Jag gillar röda kantband till ett tyg med röd botten. Det blir stilrent och lättmtachat!

6 kommentarer:

Slow-Eva sa...

Vad fin!
Jag tycker annars att det är kanon med kuvertvikning i halsen eller vad det nu heter. Sån som det var på bodyn jag köpte. Känns bra för de små att det inte är så mycket hårt.

Jag tycker det är lite svårt med finkläder till de pyttesmå. Har funderat på ett par enkla hängselbyxor av nån julduk ;) Vi får se vad jag hinner.

od Andulky sa...

Så fin!

Jenny B sa...

Snygg! Min Hedvig har en också med röda kantband, fast inte mudd på ärmarna.

Jonna sa...

Fin! Japp, på baksidan ska du lägga till både den bit som ska vara omlott och så den bit som ska vikas bak i fållen, på framsidan lägger du bara till den bit som ska vikas bort i fållen:)

Sofia / rufi design sa...

Jag tycker det är ganska bra att sy fast en dubbelvikt bit som är klippt så att stretchen går på andra ledden. Tänker att det är bra med något som håller emot så det inte töjs just där. Men det blir ju en extra söm också, så ditt sätt kanske är smartare egentligen :-) (fast med den där extra biten som du skrev om).

Cecilia sa...

Vilken fin!