fredag 7 december 2012

Småtrosor

På något magiskt sätt verkar det som att Elsa håller på att bli torr, blöjor används bara nattetid och behovet av trosor är stort. För även om det är långt ifrån varje dag så sker ju ändå små olyckor titt som tätt. När overlocken var på service klippte jag till de här små elefanttrosorna, visst blev de söta?
Så otroligt tacksamt sömnadsprojekt! Det går busfort, man kan välja vilka tyger man vill utan att behöva tänka på att det ska matcha något annat, det går åt lite tyg och så behöver man inte vara så supernoggrann. Om det skulle bli ett hoppstygn i grenen så kan man liksom bara förstärka det med en raksöm utan att någon blir sur.

Jag syr mina trosor med kantband i benhålen och en smal mudd i midjan. Det känns mjukt och skönt mot små barnakroppar.


De här trosorna sydde jag och Elsa på förmiddagen som present åt en liten Tuva. Maskinerna var trädda i brunt, så det fick styra färgvalet, men det blev riktigt fint mot tårtatyget tycker jag!

Nu är som sagt overlocken tillbaka från service utan att egentligen vara bättre än när jag lämnade in den. Den gjorde så mycket hoppstygn att jag kände att jag ville ha den kollad. Servicekillen gjorde i princip ingenting, sa att den funkade fint och avkrävde mig 250 kronor. När jag kom hem hoppade den precis lika mycket, och det fanns även hoppstygn på provlappar han hade sytt. Grrrrrrr... Jag ringde och påpekade detta, och visst kunde jag få lämna tillbaka maskinen igen. Men om han bara hade varit lite noggrann hade jag ju sluppit en resa!

Hursomhaver, jag köpte stretchnålar av gubben och bytte till dom, och nu går det fint igen. Inga hoppstygn! Kan det helt enkelt berott på det, att jag haft universalnålar innan. Vad tror ni?

4 kommentarer:

Syserine sa...

Av och till undrar jag om maskinerna lever sitt eget liv! Min overlock hade bekymmer ett tag, var på service, precis samma problem då den kom hem, låter som ditt, så byte jag nålar för jag vet inte vilken gång, och vips, så var allt bra igen!

Ugglan sa...

Hm, jag har också haft min inlämnad, men har nu börjat hoppa igen när man syr täcksömmen. Ska prova med stretchnålar, trots att gubben i affären sa när jag skulle köpa det att man aaaaaldrig behöver det tilll overlocker. Vad fan vet han???

Tack för tipset Anna!

Mandas Mirakel sa...

Funderar på om detta kan vara något för fröken blöjfri att ta på sina dockor? Om du testar så kan du ju säga om det var ett bra mönster :)

Mandas Mirakel sa...

http://www.skiptomylou.org/2008/09/19/how-to-make-a-diaper-for-a-childs-doll/