lördag 6 april 2013

Rött!

Rött är en av mina absoluta favoritfärger. Det har gått så långt att Elsa ser ut som en liten tomte nu på våren - röd jacka, röda byxor, röda skor, röd mössa, röd vantar. Någonstans där har det ju gått för långt och slutar vara snyggt. Men lagom mycket rött är ju bara så fint!

Här är en body till Erik i finaste ränderna från E-slöjd. Jag kan verkligen rekommendera E-slöjds interlocktyger. Fantastisk kvalitet och så härliga att sy i!

Kantningen gjorde jag med matchande enfärgad interlock, och den var såpass tjock att trevik blev snyggast. Här lyckades jag inte riktigt täcka råkanten på insidan, men det blev tillräckligt bra ändå. Erik bryr sig liksom inte :)

Mönstret är modifierat från Ottobre 6/2012. Jag har bland annat ritat egna grendelar, rätat upp sidosömmarna, förkortat ärmarna och lagt till en knäppning. När jag sydde den här bodyn passade jag på att ändra mitt vanliga mönster lite och ringa ur det mer i grendelarna. Tack för feedback bror och svägerska!


Knäppning i raglansömmen är min nya favorit, nu när vi äntligen blivit kompisar.

Till bodyn sydde jag ett par supermatchande jeans. Här är mönstret från Ottobre 4/2011 med små justeringar.

Jeanstyget är en stuv från Ohlssons (bästa stället att köpa jeanstyg!) och mudden är från Stoff och Stil.
Tidigare när jag sytt jeans har jag blivit lite irriterad på att stickningarna syns så dåligt om man inte använder jeanstråd. När man lägger ner så mycket jobb så vill man ju att det ska synas!  Nu fick jag en snilleblixt och testade att sy med dubbel tråd. Det gick hur bra som helst och stickningarna blev mycket tydligare. Jag tycker att de lyfter hela byxan!Och så bästa fickan såklart. Kommer jag nånsin tröttna?


Nu ska jag ner och rota lite i tygskåpet. Ikväll är umgänget med tygerna rent terapeutiskt efter en arg och jobbig läggning med envisa dottern. Behövs nog bara en liten stund där nere för att jag ska komma på andra tankar. Gokväll!


6 kommentarer:

Syserine sa...

Superfint!! Rött är underbart.

ViVE sa...

Jättefina byxor och body!

Birgitta sa...

Så fina kläder du syr! jag gillar också rött...

Unknown sa...

Jättefina kläder! Snyggt enkelt, stilrent och ändå med det lilla extra! Känner igen mig i det där med rött.. Min dotter har också röd mössa, vantar, skor osv.. Men det är ju bara en sån underbar färg som man blir glad av! :D

Ingrid sa...

FIIIIIIIIINA! Älskar också rött och vitt och det här ger mig rysningar så fint är det :)

Nusse sa...

jättefina! Jag skulle kunna beställa hur mkt som helst men problemet är att vi redan HAR hur mkt som helst...suck.