tisdag 4 februari 2014

På jakt efter Jakten

För några år sedan gick jag en av mina vanliga promenadrundor här hemma i byn och jag kunde inte undgå att lägga märke till att det var dags för grovsopsinlämning. Det stod grejer lite varstans, och fyndgalen som jag är så kunde jag ju inte låta bli att spana lite på allt bråte. Framför ett hus såg jag något färgglatt sticka fram - en kudde i retrotyg! Jag gick såklart och frågade om jag fick ta kudden, och det fick jag. Jag sydde om fodralet lite och sen dess har vi njutit av vår kudde i tyget Jakten från Almedahls.

Förra våren såg jag att Ohlssons tyger sålde ett nytryck av detta tyg och blev sugen på att slå till för att kunna sy några nya, lite fräschare kuddar. Tyget kostade 239 kr metern, så jag antar att Snål-Anna kom fram. Det blev inget köp iallafall, och rätt som det var  så var tyget slut. Såklart.

Min mans föräldrar bor lämpligt nog typ 300 m från en väldigt välsorterad tygaffär i Borlänge, så när vi var där vid jul så köpte jag tyget hos dem istället. Hurra! Jag hade turen att köpa det sista på rullen, så jag fick säkert 40 cm på köpet. Hurra igen!


Nu har jag sytt två kuddar till vår soffa, och jag bara älskar dem!


Dessutom utmanade jag mig själv och sydde i dragkedjor. Jag är verkligen rädd för dragkedjor, och jag skulle ljuga om jag sa att det gick som en dans, men det gick till slut, och det blev inte så tokigt va? Vadå ser ni inte dragkedjan? Japp, det är lite det som är poängen... :) Det blev lite snett och vint, men tyget är väldigt förlåtande. Dessutom har man ju dragkedjesidan neråt i soffan, jag vände bara på kudden så ni skulle få se mitt, ehrm, mästerverk.


Nu har jag en ganska stor bit kvar av tyget, jag tror det ska få bli en härlig tygkasse som kan pigga upp släpande av dagiskläder/noter/mat eller annat man drar runt på här i livet. 

5 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vilka gladkuddar det blev! Härligt tyg. Är impad över dragkedjorna. Själv fuskar jag med prymknappar på baksidan. :)

Titti sa...

Verkligen fina och glada kuddar

Carina, lurvendesign sa...

Jättefina kuddar. Det är alltid bra med lite utmaningar. Själv har jag inte sytt speciellt många dragkedjor, men jag funderar på att prova att införskaffa dragkjedjor i färgerna svart och vitt på metervara.

LindaLinnea sa...

Även jag älskar almedahls tryck, min bit utav jakten sitter som en gigantisk tavla i syrummet och är även bakgrund till min blogg :) Tack för att du ger så mycket inspiration och en så bra blogg att läsa.

Jennie sa...

Fantastiska kuddar!!