onsdag 5 februari 2014

Världens bästa fynd!

Under det här läsåret har jag förmånen att jobba på världens bästa jobb. Jag åker runt på tre familjecentraler och har sångstunder, jag har även en egen barnsångsgrupp i den kyrkan jag arbetar i. I ytterligare en babysånggrupp får jag träffa en av mina finaste vänner, och så har jag ungefär 30 stycken fiolelever. Den yngsta är 3,5 år och bedårande söt. Sist vi spelade sa hon plötsligt: Det känns lite svettigt i blöjan! Då mindes jag plötsligt hur liten hon är!

En annan bra sak med jobbet är att det ligger ungefär tre minuters gångväg från Ohlssons tyger, och preciiiis utanför affären ligger även busshållplatsen. Ni förstår vart jag vill komma va? 

Det har varit ganska dött på stuvfronten på Ohlssons ett tag, men så i fredags fyndade jag rejält! Mitt allra bästa fynd var det här underbara randiga tyget. 

Stuvarna är alltid andrahandssortering, och på det här tyget var de petrolfärgade ränderna liiite lite usmetade. Så jag köpte en dryg meter av den änden som var finast (tyget var galet brett också, kanske två meter) och så lämnade jag en rejäl bit. Efter att ha sytt den här pyjamasen i helgen så sprang jag dit i måndags och köpte den återstående metern också... :)

Alltså jag är helt tokigt kär i den här pyjamasen! Tyget blev så mjukt på insidan när jag hade tvättat det, nästan som flanell, fast kvaliteten känns ändå toppen. 

 


Egentligen ville jag ta upp den gråblå/turkosa färgen i kantbandet, men jag hittade inget tyg här hemma som matchade. Så kantband och muddar gjordes av marinblå trikå från Jny istället.

Här blev den korallfärgade randen väldigt skarp,
tyget är inte alls skrikigt i verkligheten....Jag ville vara noga med mönsterpassning på det här tyget, och för att få det rätt så fick jag korta frambenen någon centimeter. Skumt! Eller ska det vara någon slags "hållning" tror ni? 

Passandet av ränder gick bra iallfall, till och med grensömmen blev hyfsad!


Mönstret är från Ottobre 1/2011, men jag har tagit bort dragkedjan och satt muddar i ben och ärmslut. Pyjamasen är till Erik och jag hoppas att han ska kunna ha den länge länge. Och att han ska somna utan protester i den och helst sova till halv åtta varje morgon, som han gjorde i morse. Det är väl inte så mycket begärt va? :)

9 kommentarer:

Slow-Eva sa...

Nej, inte alls. Det tycker jag du kan kräva ;)
Otroligt fin blev den!
Jag håller på att flytta över länkar till min nya sida :)

Fröken Pimpinett sa...

Superfin pyjamas!

Karin sa...

Jättesöt! Ang. randiga ben- kolla in min fråga på Vi sytokiga i söndags. Jag har samma problem med ett par byxor och fick många bra förklaringar. Tyvärr har jag inte hunnit testa dom ännu men det kommer.

Gunilla Jonsson sa...

Japp Anna, bakdelen på byxben är ofta lite längre, på vuxenplagg ska denna del sys med hållning sista decimetern upp mot grenen, på ett barnplagg i trikå är den hållningen inte nödvändig, men på vuxenbyxor i vävt tyg gör det ganska stor skillnad. Och som vanligt svamlar jag lite otydligt, hoppas du förstår vad jag menar.

Ingrid sa...

Å vilken fin pyjamas!! Tycker du att mönstret stämmer i storlekarna eller är det stort/litet?!

Smilla sa...

Den är så fin! Du inspirerade mig verkligen att sy pyjamasar. Jag har kommit så långt att jag letat fram ett mönster :)

malida form sa...

Vilket tygfynd! Underbart fin pyjamas!

Anonym sa...

Åh, du är en sådan inspiration! Tack för det Anna! Tina

Jennie sa...

Så fin! Tyget är verkligen fantastiskt.