tisdag 10 maj 2011

 Nu när det är sommar blir man ju inte så sugen på att fota inne i mörkret - tur då att vi har massa gamla spikar på en vägg (antar att något finare än kirskål någon gång har klättrat där). Perfekta att hänga kläder på! Först ut en klänning som jag sydde till Elsa en sovning förra veckan. 


Gul fårjersey från Jofotex och vit mudd från Stoff och Stil. Mönstret är eget med utgångspunkt från Meedom form 1. Samma idé som den här, fast åh så mycket mer tacksamt att sy i jofotexfåren än valtyget från Stoff och Stil. 

Tyget räckte inte riktigt till så jag smalnade av hela härligheten en knapp halv centimeter, och det blev toppen. Dessutom smalnade jag av ärmarna lite.Ärmarna till meedoms form 1 är ju tokbreda - hur tänker man egentligen när man vill göra dem smalare? Kan man bara snedda av dem nertill (under ärmen). Svårt att förstå och förklara det här med mönsterpill tycker jag.
Halsringningen blev jättebra den här gången, jag sydde ena axelsömmen, kantade och sydde den andra. Nu fattas bara ett par cerisa tajts så är hela stassen klar!

Annars är det mycket trädgård här. Senast har det varit lite fokus på gräsmattan. Vi har grävt bort en avskyvärd bambuliknande buske samt haft påhälsning av sorkar under vintern, så det är en del jordiga fläckar där jag har sått nytt gräs. Jag har alltså gått med näsan neråt några dagar nu och kan konstatera att det växer mycket i vår gräsmatta.

1. Mossa
2. Maskrosor
3. Andra små okända växter
4. Gräs

Slutsats: Vi har att göra! Fast först kommer utflyttning av rabatter, lagning av söndervittrande trapp och  stenläggning - en liten uteplats i soligt läge. Återkommer i augusti med resultaten...

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Du syr så mycket fint att jag blir alldles glad, en sån klänning skulle jag vilja ha själv! :)

EmmeLinz sa...

Gud, vad roligt med en sömnadsblogg. jag har insett att jag tycker det är väldigt kul att sy, även om jag inte är så duktig (än!)och då är det roligt med lite inspiration! Jag har en liten kille på två år och det är så mycket roligare att sy och sticka till honom är att köpa allt. Välkommen till min/våran (med en kompis) blogg. vi är inte megaduktiga på att skriva, men ibland så! //Emelie

Jonna sa...

Fin blev den:) Går hon nu Elsa? Jag har fått en massa tygprover från e-slöjd och ska beställa. Tänkte att du kanske ville titta på dem vid tillfälle?

Jonna sa...

Jag tar med tygerna till granhammar nästa vecka, du kommer väl?:) Kolla nya blogginlägget så får du ett smakprov:)

Emilia sa...

Så fin klänning blev! Lycka till i trädgården ;)