måndag 20 juni 2011

En hyllning till mina knitters

Nästan varje måndag går jag på stickcafé inne i stan. Det är snart tre år sen två fina systrar (Malin och Jonna) tog initiativet till ett stickcafé, och sen dess har det stickats och virkats och pysslats något alldeles väldigt.


Många har förstås kommit och gått under dessa måndagar, men nu börjar ett järngäng formas. Det är så roligt med detta gäng! En salig blandning tjejer, som kanske inte skulle ha träffats annars. Under de här åren har det fötts barn, någon har gift sig, det har bytts jobb och köpts hus. Och massa annat. Vi har liksom följt varandra. Med stickningen i centrum. Och blivit goda på vänner på köpet.

För ett tag sen började Emlie komma på våra stickcaféer. En kvalitet som jag verkligen uppskattar hos henne är att hon är så himla sticksmart! Hon gillar liksom att tänka på tekniken bakom stickningen, och är jättebra på att komma på kluriga lösningar. Titta bara på det här:Emelie har skrivit ett tokbra inlägg om hur man gör sjalar som inte blir så trekantiga utan mer avlånga. Ta en titt på hennes blogg vettja.
Och till alla knitters: Puss och kram. Ni är så bra!

Ps: Vi har en blogg också såklart. Där kan ni läsa mer om oss och vad vi hittar på!

3 kommentarer:

Emilia sa...

Du är också bra ;)

Ikväll sa vi att vi kanske kör spontanstickning i sommar, så håll ögonen på bloggen!

Jonna sa...

Vad söt du är och visst är det roligt att det blev ett så bra café av det!

Memmels morot sa...

Kul att alla mina teknikfunderingar uppskattas!

Förresten är nog stickgänget den största anledningen till att jag trivs så bra i Örebro, så tack för att ni (vi) finns!