tisdag 14 juni 2011

Småttelismåttsmått

Det har fötts en småtting in i nästan-släkten, en liten Agnes. När Agnes får komma hem från sjukhuset så kommer hon behöva pyttekläder, så jag fick i uppdrag att sy lite! Inte så betungande med tanke på hur galet roligt det var att sy såhär smått!

Premiären blev dessa byxor i storlek 45. Röda ugglor med bruna muddar, det kändes som ett säkert kort. Var lite nervös över att kanta hängslena, men det gick jättebra. Kunde dragit lite mindre bara.

Dock tyckte jag inte att mönstret stämde riktigt - när jag skulle sy grensömmen var fram eller bakbenen (minns inte) nästan 1 cm för långa. Någon annan som har samma erfarenhet?

Den här lilla omlottjackan gav mig också huvudbry till en början - praktiskt med en enda mönsterdel, men hur funkar det när man vill sy i mönstrat tyg? Inte alls, insåg jag och klippte upp mönstret och gjorde ärmar, fram och bakstycke.

Det blev tryckknappar istället för snören och tre knappar höll det hela på plats. Även här drog jag lite för mycket i kantningen, men man lär sig. Försök nummer två blev mycket bättre, men det får ni se en annan dag.

Mönstrena är från den eftertraktade Ottobre 6/2007, men som tur är har jag generösa vänner. Tack Hannah!

4 kommentarer:

Memmels morot sa...

Åhh, så söta. Och uggletyg, jag vill ha! En tur till söderköping snart?

Emilia sa...

Söttelisöttsött ;)

Jonna sa...

Jag har fått det så på byxbenen ibland... Oklart varför dock:) Jag säger förresten heja knappar i grenen på sparkbyxor till små som inte kan hålla huvudet:)

Malin på pastill.nu sa...

Jisses så fint! Och jag kan inte ens se framför mig hur yttepyttesmå plaggen måste va!