tisdag 1 november 2011

Min första babyfilt

För säkert en månad sen bestämde jag mig för att min första babyfilt. Jag har sett så många mysiga och fina hos er andra. Hur svårt kan det va liksom?

Jo, det ska jag berätta för er - jättesvårt.

Det började vid tillklippningen. De turkosa retroelefanterna från Liandlo är jättefina, men rackarns vad snett tryckt mönstret är på tyget. Eller så är det min hjärna som är sne. Jaja, det fick bli nån slags kompromiss. Turkos velour till baksidan, och så röd mudd till kantband.


Jag har ju ingen coverpro, inte heller någon hushållsmaskin med en trikåsöm. Så jag valde att bandkanta filten som jag läst att någon gjort. Sy på muddremsan bakifrån, vika över, vika in kanten och sticka ner med tvillingnål. Jag sydde fast muddremsan och nålade noggrannast i världen. Sen sydde jag med tvillingnålen - jösses vad fult det blev. Katastrof helt enkelt.

Jahapp. Så jag klippte bort hela härligheten och bestämde mig för att kanta på mitt vanliga sätt. Dvs med en rå kant på baksidan.  Det gick som en dans! Det hade såklart varit snyggare med en invikt kant, men det gick bara inte. Kantbandet gled undan och blev snett och fult. Någon som har en idé om varför?

Sen när jag skulle sätta min namnlapp över skarven som blev där jag började och slutade kanta, så var inte namnlappen tillräckligt stor. Ja, det blev en helt ok lösning till slut. Men ni förstår kanske varför jag planerar att sälja den här filten på en marknad, där en eventuell köpare kan få se den med egna ögon, för att sen bestämma om den är värd (sitt ganska låga) pris.

Tack förresten för alla kommentarer på föregående inlägg. Kvällens läggning var den bästa på länge faktiskt. Så det finns hopp. Men det visste ni ju redan :)

 

9 kommentarer:

Madebycarran sa...

Superfin! Ser så proffsigt ut med bandkantade kanter...

Pernilla sa...

Den ser ju jätte fin ut :)

Två Små Gryn sa...

Kanon fin! Gillar det turkosa mot det röda!

Pysselpralinen sa...

Ja, man kan inte se ett spår av att den var svårsydd i alla fall, ser hur fin ut som helst! Färgkombon och mönstret är snygg, och så gillar jag att den är kantad. Jag är bara så impad att du utan rädsla ger dig i kast med trikå som är min stora skräck! :-)

Anonym sa...

Hej!
Vad fina saker du gör!
För ett par år sedan visade du mössor som du hade virkat. Är det ditt eget mönster eller var kan jag hitta det?
/Maria

annas alster sa...

Hej Maria! Tack så mycket! Mössmönstret är eget, men det finns liknande på garnstudio.se. Sök på mönster i eskimo. När du väl har virkat en mössa kommer du förstå principen och kan göra egna ändringar efter tycke och smak. Lycka till!

Nilla sa...

Jättefin! Har tyg inköpt till babyfilt men har inte vågat just för att jag hört så många som sagt samma sak som du... Nu har du alltså bekräftat mina misstankar. Ja, en dag SKA tålamodet prövas!

Wcollection sa...

Filtar är ett krångel;) kan tipsa om att använda Bibbis stryktråg och stryka ihop tygerna innan du kantar så håller den lilla tråden ihop tygerna och man slipper oroa sig för att de drar sig, filten blev iaf jättesnygg!

emme sa...

den är ju jättesnygg! Jag har önskat mig en kantbandspressarfot i julklapp, och hoppas att det underlättar, för själv klarar jag inte det där. det blir alltid tokfult! =)