söndag 13 november 2011

Violer är blå

Igår var jag på härlig sydag med mina fina vänner från stickcaféet. Att vara på sydag är verkligen som julafton, så roligt och mysigt på alla sätt! 

Men inför den här dagen hade jag ändå lite delade känslor. Efter en vecka på jobbet ville jag ju vara hemma med Elsa, och kände även attjag borde vara det. Samtidigt som jag så illa gärna ville sy. Som tur är har jag världens mest stöttande man som tyckte att det var självklart att jag skulle åka. När jag nämnde att jag skulle försöka åka hem ganska tidigt så sa han:  

Var där så länge du vill, och våga inte komma hem förrns du har sytt klart den där tunikan!

Här är "den där tunikan". Det underbara violtyget var jag till en början inte särskilt förtjust i, men nu tycker jag hemskt mycket om det! På syfestivalen köpte jag en meter samt matchande turkos jersey med tanken att sy just en tunika-tights-set till Elsa.

Mönster:
Tröja från Ottobre 4/2011, förlängt och utställt till tunika. Efter att ha jämfört mönstret med Creative Workshop 301 så förlängde jag även ärmarna 1 cm.

Material: 
Violjersey från Znokdesign, interlock till kantning från Jnydesign.

Sämst 1: 
Att jag satte dit ena knappen så snett. Faktum är att jag, självgod som jag är, stod och tänkt, : "Guuud vad bra jag är på att knappa, jag sätter ju aldrig knapparna åt fel håll, nä inte hamnar dom snett heller". Sen vaknade jag liksom upp och såg att... jag ni förstår :)

Sämst 2:
Att jag hittade två små vävfel i tyget när jag fotade. Trist.

Bäst: 
Att det var lika härligt att kanta med interlock som jag hade föreställt mig. Och att tunikan och tightsen (ni får föreställa er dom) blev så himla fina tillsammans. Återstår bara att prova på lilla gumman.


6 kommentarer:

Unknown sa...

SNYGG!

Johanna sa...

Den blev verkligen jättefin! Jag kommer nog sno idén att göra tunika utifrån det mönstret. Ska bara komma på i vilket tyg...

Madebycarran sa...

Superfin!!

Smilla sa...

Jättefin, så söt åt en liten tös!

Slow-Eva sa...

Tråkigt med vävfel i tyget men den blev väldigt fin!

katta sa...

Jättefin tunika! Hälrigt att komma iväg på sykväll :)