söndag 17 juni 2012

Pippipyjamas!

Igår fann jag lite tid för sömnad. Att sy enfärgade tajts är ju inte det festligaste som finns, men det var iallafall vad jag gjorde, innan det sket sig. Då beslöt jag mig för att göra lite annan nyttosömnad, som visade sig bli riktigt rolig!


För några veckor sen, ni vet, då det var sommar, kände jag att Elsa behöver kortärmade pyjamasar. De från förra året passar typ men ser ärligt talat ut som korvskinn. Alltså...


Jag greppade en bit mjuk interlock som jag köpt för en spottstyver på Ohlssons. Coverpron var trädd med rött, så röda katband fick det bli. Och klockan 23 igår hamnade även en liten pippi på bröstet :)


Mönster:
Pyjamas från Ottobre 1/2011? Fast med avkortade ben och ärmar. Storlek 92. Hoppas den passar!

Material:
Ljusturkos stuvbit från Ohlssons, röd interlock till kantband från Liandlo. Tycker att den andra omgången jag beställde av deras interlock var snäppet bättre än den första. Lite mindre glidig liksom. Prickar från Liandlo till pippin.

Sämsta:
Inget med pyjamasen, men tajtsen däremot. Grrrr!

Bästa:
Att jag fick världens syflow och hade energi ända till halv tolv på kvällen. Har inte hänt på vääääldigt länge. Sömnaden gick som en dans och det var lika roligt att applicera en pippi som ett äpple! :)


8 kommentarer:

Sofia / rufi design sa...

Helt ljuvlig!!

Johanna sa...

Det är första gången jag besöker din blogg, och så får jag se på Elsas pyjamas. Den är ju helt underbar! Den lilla fågeln lyfter enormt och jag blir riktigt sugen på att bli bra på att sy så att även min son kan få en sådan någon gång i framtiden. :)

Du åkte snabbt som tusan in på min reader-lista, spännande att få se nästa alster ...

Ha det fint!

/Johanna

Fröken Pimpinett sa...

Jättefin sommarpyjamas! Jag har letat med ljus och lykta efter en pyjamas i samma modell i butikerna, men utan att lyckas. Så hittar jag en inne hos dig - i snyggaste färgkombon också. Mycket avundssjuk :)

Syster Elin sa...

Gillar det röda kantbandet, blev väldigt snyggt! Fint med pippin också. Som sagt, jag måste nog testa mig på en applikation jag också, på nästa passande plagg...

Sara sa...

Helt underbar! Jag är så avundsjuk på ditt ständiga sinne för härliga kombinationer!

Emsters Alster sa...

Nej men åh, vilken fin!

Malin på pastill.nu sa...

Otroligt fin!! Du är så himla duktig! glad midsommar :-)

Le Petit sa...

Wow så snygg! Trevligt att få vara så fin när man ska sova =).