tisdag 28 augusti 2012

Ljuvliga feér till Elsa

Tusen tack för alla fina kommentarer om overallen. De gör mig jätteglad!

För några veckor sen när Strömming hade rea, passade jag på att köpa på mig en bit av det här tyget. Om jag var tveksam framför datorskärmen så blev jag helfrälst när det kom i lådan. Vilket tyg! Helt underbart i färger och mönster, och kvaliteten... Det mjukaste tyg jag någonsin sytt i, jag skulle önska att fler jerseytyger liknade detta!

Klart var att det skulle bli en klänning till Elsa, och att jag ville få till några extra detaljer. Det var inte svårt att bestämma sig för rynkade ärmslut, men jag velade en stund ang. sprund i halsringningen. Mitt på, på sidan, öppet eller stängt? Jag hade gärna gjort ett som liknade detta men det fick jag helt enkelt inte till. Såhär blev det till slut!


Jag ställde ut ärmarna från armbågen och rynkade ärmsluten med rynktrådar innan jag bandkantade...

Jag valde att ha sprundet på sidan, klippte ut det en aningen och bandkantade rakt över öppningen. Det blev inte 100% snyggt just där, men helt ok ändå. Återstår att se om ringningen blev för stor, isåfall får jag göra om bandkantningen och försöka dra ihop sprundet lite mer.


Jag är fortfarande inte 100% övertygad om sprundets vara eller icke vara, men det är ju liksom lite svårt att ångra ett sprund. Vad tycker ni om sprundet - hiss eller diss?

Nu ska jag promenera iväg och hämta Elsa. Hoppas på en harmonisk hämtning med en dam som vill gå hem... Hon är för övrigt ganska rolig just nu, pratar så det sprutar ur munnen. Igår förhörde jag mig om hennes toalettvanor: "Elsa, har du bajsat nåt hos mormor?" Svaret jag fick var: "Bara fem deciliter" Haha!

4 kommentarer:

AnnaMalinska sa...

Åh,vilket underbart tyg och underbar klänning. Skönt att höra att Elsa har bra tryck i magen :)

Le Petit sa...

Viken söt klänning! Jag håller på med en body som jag har tänkt ett liknande sprund på. Så jag säger hiss! Men vet du vad jag också tycker skulle vara jättefint, att sätta en röd knapp (en sådan med hål som man syr fast) i sprundet så att det blir som en "fusköppning".

Det var inte länge kvar till bebisen kommer :). Så spännande! Antar att du har slutat jobba och väntar på den.

Emmas dagar sa...

Vilket fint tyg och fin klänning förstås :-)
Nu går jag och väntar på din lilla bebis ;-9

Jonna sa...

Klänningen var jättefin:) Ang sprundet så tror jag att jag lika gärna hade varit utan det alt haft det i mitten, men som det är funkar också såklart:)