onsdag 13 mars 2013

Igårkväll fick jag en riktig aha-upplevelse! Jag har tidigare testat att kanta med mudd och trevik i min coverpro men inte blivit riktigt nöjd. För att inte tyget ska dras ihop av mudden så måste man ha väldigt låg diffmatning, tror jag hade 0,5, och då blev stygnen väldigt korta. Inte så snyggt. Så igår drog jag mig till minnes ett tips jag sett i vi sytokiga - jag ställde diffen på 1,5 och drog lätt i tyget samtidigt som jag kantade. Tada!

Nu känns det mycket roligare att kanta med mudd, och snart är det dags att träna mera med jersey. Vad använder ni när ni kantar?

4 kommentarer:

Sofia / rufi design sa...

Jag brukar ha diffen på runt 0.9-0.8, tycker det har funkat utan att dra i tyget och utan för korta stygn.

Sofia / rufi design sa...

Söt body och Erik också!

ekåå sa...

Jag har i princip alltid dif på 1,5 och högsta stygnlängden om jag inte vill att det ska bli en rynkeffekt. Jag kantar helst med tre eller fyrvikt interlock i vanliga tröjor och trevikt sos-mudd i omlottbodys för att kanten inte ska ge sig.
I vuxenkläder kantar jag oftast med samma tyg som i övriga plagget :)

Ugglan sa...

Kantar i princip alltid med interlock från Swelogent eller SoS. Ändrar heller nästan aldrig diffen om jag inte ska ha rynk eller nåt annat special.

Håller dock emot lite i tyget i "blöjböjen" bak på bodysarna för att få den lite ihophållen och smita åt bättre runt blöjbaken, har sett efteråt på vissa köpeplagg att de har lagt in veck där. Blir mycket bra...

Testa att klippa kantbandet lite smalare, om du inte har testat det. Ibland är ju kantbandsmojängerna för trånga i kanten längst in i "viket" och nyper tyget fast man har rätt bredd, jag har fixat min med en tång, så nu kan jag kanta med fleece... Funkade inte alls innan.