söndag 24 mars 2013

Mina och era favoriter

Igår kom vi hem från en härlig vecka i fjällen. Det var underbart att skida på fjället och njuta av vacker natur, men nu är jag sååå glad att vara hemma! Idag har det varit soligt och vår i luften och jag har både beskurit äppelträdet och klippt ner fjolårets perenner. Skönt att vara ute och arbeta i trädgården igen.

En annan anledning till att det är fint att vara hemma är såklart tillgången till symaskiner :). I början var det ganska skönt att göra annat på kvällarna, men i slutet av veckan började det allt klia i fingrarna :)

Jag boostar min sylust genom att visa er de här favoritseten som jag sydde innan vi åkte.

Emeli, med fina bloggen gelememos beställde kläder till sin juni-bebis. Extra roligt att sy till någon som syr själv, och lite extra nervöst också såklart!

Dalahästar från Znok/Lillestoff, prickigt från Liandlo.
Modifierade Ottobremönster i storlek 62.

När jag sydde den här bodyn så njöt jag verkligen. Dalahästtyget är så underbart fint, mmmmm! Emeli hade önskat rödvitprickiga byxor till, och det blev ju bara så gulligt.

Om dalahästtyget är en favorit hos mig så är rävtyget en favorit hos er. Jag har redan sytt fyra plagg i det, och två till ligger i beställningslistan.

Här fick jag fria händer att sy matchande byxor till rävbodyn. Jag klippte ut byxorna i mitt vanliga muddismönster, och kom i samma stund på att jag skulle göra fickor... 

Rävar och ugglor från Znok, jeansjersey från Jny, randigt från Stoff och Stil. Modifierade Ottobremönster i storlek 56.

Jaja, jag tog snabbvarianten och klippte upp byxbenen i sidorna bara. Resultatet blev en lite tajtare muddbyxa, sött tycker jag!


De här fickorna bråkade en hel del med mig. När jag sydde dem var jag ännu inte kompis med trevik på Cp:n, så jag sydde på mudden med overlocken och stickade ner den med Coverprons kedjesöm. Å vad det krånglade! Jag sydde några centimeter, sen tjorvade tyget fast i maskinen. Sydde nog varje ficka fyra gånger, och nu minns jag faktiskt inte vad det var som gjorde att det funkade. Eller så har jag förträngt det...

Dalahästyget är nog min all time favourite vad gäller tyg. Jag tycker att det är så fantastiskt att jag har seriösa problem att bestämma vad Elsa ska få för nåt i det. Det får ju bara inte bli fel! Å andra sidan har jag ju nästan 2 m liggande. Jag får suga på den karamellen ett tag till... Vilket är ditt absoluta favorittyg?

5 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

Helt fantastiskt fina set! prickiga brallor är helt klart underskattat!

Slow-Eva sa...

Snygga byxor med fickor. Jag gillar verkligen den översta bodyn, vårig och fin.

Pysselpinglan sa...

Jag älskar verkligen det tyget med ugglor och rävar men hann inte klicka hem det innan det tog slut, du har inte en bit över som du vill sälja? :)

annas alster sa...

Javisst är det fint! Jag har inte så mycket kvar och den bit som finns håller jag på, så tyvärr pysselpinglan

Pysselpinglan sa...

:( Förstår dig, skulle gjort detsamma...