fredag 1 mars 2013

Jag kan också sy proffsigt!

För några veckor sen fyndade jag två jeansstuvar på Ohlssons tyger. Tunna och sköna jeanstyger är ju perfekta att sy byxor av och priset är verkligen förmånligt!


Den här gången köpte jag en jättestor mörkt blå stuv i riktigt tunt tyg. De blev ett par byxor till Erik som jag blev väldigt nöjd med! Just muddjeans är något jag gärna köper annars, jag tycker det är så snyggt med alla "proffsiga" detaljer. Men nu bestämde jag mig för att jag minsann kan göra proffsiga detaljer själv!

Mönster från Ottobre 4/2011, strl 74.
Nedstickade sido- och grensömmar, egna fickor.
Mudd från Stoff och Stil.
Det blir ju så snyggt att sy stickningar med jeanstråd, men jag ska erkänna att vi inte riktigt var kompisar. Det blev nåt vajsing med trådspänningen så att avigsidan såg riktigt ful ut. Men bara det håller så är jag nöjd ändå... Tyvärr färgade jeansen av sig så Eriks små ben blev lätt blåaktiga. Men det går förhoppningsvis ur efter ett par tvättar.

Väldigt tacksamt att fota Eriks rumpa nuförtiden. Han kan nämligen inte ligga still på rygg utan måste rulla över till mage. Därifrån kommer han inte, så efter ett tag börjar han gnöla minssnöjt... Då får man hitta på nåt annat! :)

11 kommentarer:

Jennie sa...

Jättefina jeans!! Jag tycker allt du syr ser så välgjort och proffsigt ut... inte bara dessa byxor. :)

od Andulky sa...

Grymt snygga!!

Pernilla sa...

Skit snygga, gillar också mudd jeans. Visst känns det lite extra bra när man får till det där lilla extra som man kanske drar sig för att sy?! =)

everiikka i USA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingrid sa...

Superfina!! Fickorna var jättesnygga! Muddjeans är också något som jag drar mig för att sy. Varför då egentligen? De man syr själv blir ju mycket skönare... De jag sytt med besparingar och sidfickor har blivit snygga, men fickor med detaljer har jag inte ens vågat mig på.

Smilla sa...

Supersnygga jeans!! Kul med kläder med lite detaljer.

Angående sticknigarna, vad hade du för tråd? Knapptråd el extra stark? Knapptråden vet jag på en del maskiner brukar trassla sig som du beskriver. Vet att det finns en nål som heter top stitch som ska vara jättebra till stickningar. Har dock inte testat själv, jag brukar istället använda den extra starka tråden som fungerar i min maskin :)

Miiaoo sa...

Jättefina och proffsiga!
:)

Gelememos sa...

Supersnygga brallor!

Le Petit sa...

Visst kan du sy proffisigt! Snygga jeans. Vad har du för jeanstråd?

annas alster sa...

Tack för era fina kommentarer! Le petit, jag använde en jeanstråd på spole, så jag vet inte vad det var. Nu har jag köpt en på ohlssons, påt igen! Byxorna är tvättade och stickningarna höll, så det var skönt.

Katharina sa...

Superfina, verkligen!