söndag 26 maj 2013

Efterlängtad morgonrock

Inför Elsas treårsdag i mars så önskade hon sig en enda sak: en morgonrock. Ända sen jag fick en morgonrock av Magnus i julklapp så ville hon så gärna ha en egen. Och om en morgonrock är det som står högst upp på önskelistan, jag då får man väl ordna en morgonrock då!

Lämpligt nog var det någon i facebookgruppen Vi Sytokiga som sydde en morgonrock just då, eller snarare badrock, så där fick jag mönstertips. Och fin frotté hade jag sett på Calletex, så det var bara att handla och börja sy!


Morgonrocken blev väldigt fin och bra, men ja... en sån syr jag aldrig igen! Det var grymt drygt att sy i frottén. Dels repade den liksom upp sig medans man jobbade med den, så rätt som det var hade overlocksömmen bara sytt i en del och lite trådar på den andra mönsterdelen. 

Eftersom morgonrocken är ofodrad ville jag sticka ner de ganska klumpiga sömmarna, och det var verkligen en pina! Öglorna i frottén fastnade i hushållsmaskinens pressarfot och det var bara allmänt drygt att sy. På slutet kom jag på att det var smidigare att använda pressarfoten för blixtlås eftersom den inte har lika tydliga kanter som tyget kunde fastna i. Tur i oturen att stickningarna ändå inte syns bland alla små öglor. Jag lovar att de inte är vackra.

Hela morgonrocken är kantad med muddväv från Stoff och Stil, som jag fick lov att skarva på framstycket.
Som ni ser så är morgonrocken verkligen inget att växa i, iallafall inte på längden. Och då har jag för mig att jag la till någon centimeter mot mönstret. Men när hon växer ur den här, då blir det en köpemorgonrock, det är ett som är säkert! :)

Mönstret är från en äldre Ottobretidning, minns inte vilket nummer på rak arm, men kollar gärna upp det om nån är intresserad. 

Elsa blev nöjd, och det är ju huvudsaken. Fast när födelsedagen var slut så stod inte morgonrocken så högt i kurs ändå - sparkcykeln blev liksom liiiite mer populär :)

4 kommentarer:

ekåå sa...

Ajdå. Fin morgonrock du har sytt, men synd att jag tyg till två stycken :( Det känns sådär... ;)

Ugglan sa...

Jättefin unge i jättefin morronrock!

Jenny B sa...

Jag skulle bara sy snygga småhandukar för kräks mm i det tyget och fick spel. Jag är imponerad över hur fin din morgonrock blev.
Om hon går med på att ha en morgonrock i stretchfrotté så är det hur härligt som helst att sy i.

Alviti sa...

Vilket litet charmtroll och vilka fina saker du syr!!