torsdag 16 maj 2013

Premiär för re-do jeans!

Förra året när jag jobbade på förskola så hade jag ett par grymt sköna jeans från Lindex som var perfekta att jobba i. Efter så gott som dagligt nötande med barnen så var de rejält slitna när läsåret var slutet, och efter graviditeten var de dessutom för stora (!). Bara att slänga med andra ord, eller? 

Jag vet att många återanvänder sina gamla jeans, men det här var första gången för mig. Jag testade ett nytt mönster på byxor och då är det ju passande att materialet är gratis - om det skulle bli helknasigt vill säga!


Mönstret jag använde kommer från Ottobre 4/2012. Jag skippade framfickorna, med resultatet att framsidan av byxorna blev lite tråkig. Men det tog jag igen på baksidan! :)Här fick jeansens sömmar vara kvar mitt på benet. Även resårkanalen där nere sparade jag, och så gjorde jag nya fickor av de gamla.


Linningen klippte jag till av jeansens linning, och ursprungsidén var att dra i två lite bredare resårer. Men tyvärr fanns inte rätt material hemma, så jag testade att sy fyra kanaler av linningen och dra i smala resårer. Det blev superbra! Snyggt och skönt (inbillar jag mig).Tänkte att jag skulle passa på att dela med mig av något som inte blev så snyggt. Såhär ser det ut på insidan mitt bak - hua! En nödlösning som funkar men som jag inte är så stolt över... :)


Och här har ni byxorna på! Det krävdes en liten muta (en mandel för varje byxben :)), men sen accepterade hon dem. Jag längtar tills den dan då hon blir glad över ett nytt klädesplagg och vill prova det på en gång!


Byxorna blev lite tajta över rumpan och lite svåra att få upp över höfterna. Men om jag bara breddar mönstret en aning och är lite generösare med resåren så kommer de bli superbra. Tack för tipset om mönster Birgitta! :)

6 kommentarer:

Slow-Eva sa...

De blev verkligen jättefina! Jag önskar att jag kunde muta med 2 mandlar! haha, fantastiskt.

Ugglan sa...

Vilka supersnygga brallor! Kan du göra ett par åt mig med?? :)

malida form sa...

Superfina! Lyckade Do-redo´s är så tillfredsställande!

annas alster sa...

Du kan köpa ett par på Lindex Ugglan haha :))

Tidlös design sa...

Hej Anna!
Alltid lika roligt att se dina alster och som jag skrivit tidigare - du är sååå himla duktig!! Kram Birgitta Arvidsdotter

annas alster sa...

Tack birgitta! Du är så uppmuntrande!