torsdag 13 februari 2014

Jag ska sy en klänning!

I måndags var jag inne på Ohlssons tyger (ovanligt...?!) och då hittade jag ett underbart fint jeanstyg. Mjukt tunt och mellanblått med små vita prickar. Jag blev genast sugen på att sy mig en skjortklänning. 

Strax innan hade jag hämtat ut mitt reserverade ex av Sy - the Urban Collection från biblioteket och jag började kika på den här modellen. Efter en supersnabb toile och lite diskuterande i Vuxna sytokar på Facebook så lade jag ner det projektet och inledde projekt...


... Simplicity 1880! Det är alltså modellen på den gula skjortklänningen jag har tänkt mig. Om man googlar hittar man massor av fina klänningar och även en sew-along. Toppen för mig som är nybörjare på det här med klänningssömnad med dragkedja och knapphål och krage och allt vad det är. Här hittar du sew-alongen om du är nyfiken!


Mönstret köpte jag från tygverket igår vid lunchtid. Idag kl 11 fanns det att hämta på vårt DHL-utlämningsställe. Snacka om snabb service!

Fortsättning följer. Kan hända att det tar en vecka eller en månad eller flera innan den blir klar. Men spännande blir det!

3 kommentarer:

Jennie sa...

Kul! Väntar med spänning på resultatet!

malida form sa...

Åh, lycka till! Jag ska allt snegla på den där sew-alongen, blev också sugen på klänningssömnad!

annas alster sa...

Ja Malin, sy en du med! Det är så fina detaljer på mönstret.