söndag 2 januari 2011

Frilägg ett ägg

Tänkte testa att frilägga, det ser lite festligt ut tycker jag. Ja dom här har ni ju sett, men det kändes som en enkel bild att börja med.Andra bloggsaker jag skulle vilja kunna är: 

Att göra om min header. Den där tonade bakgrunden bakom annas alster är ju inte alls rolig. jag har inte valt den själv. Skulle vilja ha nån piffig bakgrund där, kanske några bilder eller nåt... tips någon?

Att göra små kollage istället för kilometerlånga inlägg när det är mycket bilder...

och kanske lite annat. Lär mig om ni kan, ni är ju så bra!!

3 kommentarer:

Karin sa...

Fin friläggning! Nu är jag ingen hejare, men jag är en riktig "sucker" för collage. Jag brukar ofta vilja ha med 3-4 bilder och då gör jag ett collage i redigeringsprogrammet "Picasa" (gratis att ladda ner på nätet). Enkelt och blir jättefint. Slänger dock in ett varningens finger att man inte ska fastna så mycket för att det ska se för proffsigt ut. Det är lätt att kraven på en själv ökar och ökar och ökar... Som du märker talar jag av egen erfarenhet. ;) Men visst är det roligt att få det snyggt. Lycka till! :)

miastick sa...

Snyggt! Hur frilägger man?

Tyg och otyg sa...

Här finns en tutorial som jag använde mig av när jag gjorde min header. http://etsylabs.blogspot.com/2007/07/skill-share-making-banner.html
Minns dock att jag fick göra den större än anvisningarna sade, annars blev den alldeles för liten. Men annars var det ganska enkelt och kul! Skulle också vilja lära mig hur man frilägger. Måste man ha Photoshop eller finns det liknande funktioner i andra program? (Inte heller så välbevandrad som du hör...) :)