torsdag 20 januari 2011

Tankar och chokladbollar på kvällskvisten

Jag vill egentligen gå ner och sy. Men då skulle det bli så galet sent. Så jag bloggar lite istället, då känner jag mig ändå lite kreativ. 

Idag har jag försökt sy babyhjälmar. Två har det blivit. En inte så fin och en lite finare. Imorrn ska det bli en fin har jag bestämt, jag tränar inför en beställning. Nån som använt mönstret i Ottobre 5/2006? Jag sydde en i storlek 40, den kunde Elsa ha. Hon har 48 i huvudomkrets. Hm. 
En typisk bloggbild sa Magnus när jag visade denna. Den främre skålen köpte jag på Bra och Begagnat igår, 25 kronor! Fyllda med chokladbollar med lite arrakssmak. Bästa tipsen är: Kör länge med elvispen, snåla inte på kakaon, byt ut hälften av sockret mot farinsocker. Rulla i råsocker (tack för tipset Lotta!)

Kanske skulle man gå och sy lite ändå? Klockan är ju bara kvart över tio... :)

 

4 kommentarer:

Knitarina sa...

Visst är det härligt att det som inte blev så bar, så småningom blir bättre och bättre.
Det gäller bara att vara lite envis! Rätt rejält envis behöver man vara ibland...
Har imponerats av dina trikåkantband!

Knitarina sa...

Det som inte blev så BRA, menar jag förstås!

AnnaMalinska sa...

Hej,
den du gör idag kommer att bli kanonsnygg :)
Jag funderar på att ta en semesterdag nästa vecka (torsdag eller fredag) och undrar om du har lust att hjälpa mig komma igång med min overlock? Kan ju inte sitt och sticka tröjor hela tiden, den måste ju ha byxor me :)
/Malin

Fröken Pimpinett sa...

Jag har sytt efter det mönstret! Jag skulle sy en mössa till lilla T när hon var ungefär ett år, men den blev stor nog att passa en treåring (och dessutom inte bra sydd alls...) Galet!