onsdag 19 januari 2011

Soligt gult med moln!

En vän till mig väntar en liten, och jippi - jag får sy smått :)
Det blev ett soligt set i Jnys gula molninterlock. Fast den är rätt gul-orange tycker jag. Tänk om den hade varit senapsgul, det hade varit toppen! Men den här är också härlig!

Byxmönstret är från Ottobre 5/2006. Fast lite ändrat såklart. Mudden i midjan hade jag gjort längre om muddväven räckt. Och i benen kunde muddarna varit lite bredare för jag fick sträcka som en idiot. Annars var det fröjdefull sömnad.

Dregglismönstret är från en köpt, slaktad sak. Sen har jag gjort sjuttioelva ändringar. Nu börjar jag bli nöjd. Har funderat på det där med mönster, många skriver att de använder sig av egna mönster. Har de ritat ett helt eget mönster från grunden, och var lär man sig det? Eller de kanske bara kör på känsla. Sånt är jag för feg för.

Jaja nog med babbel. Elsa kräver pyjamas. En med moln såklart. Kanske bloggas den en annan dag. Godnatt!

5 kommentarer:

Emilia sa...

Sött! Klart Elsa ska ha en molnpyjamas :)
Jag kör på känsla, ritar lite, mäter befintliga plagg, gör om och slaktar nån gång sådär...men skulle vara kul att läsa mönsterdesign och lära sig på "riktigt"!

Liten Lucky sa...

Gulligt! Jag var redan lite sugen pa de gula molnen. Jag tror nog att du har övertygat mig!

Hanna Engkvist sa...

Vad fint! :) Jag har också sytt en tröja i molntyget och valde orange kantband. Då såg molntyget lite gulare ut.

Jag har gjort ett eget dregglismönster, började med att rita av en jag hade hemma och testade sedan olika variationer i billiga tygstuvar jag hade hemma, tills jag blev nöjd.

Fjällsnipans Alster sa...

Jag har ett mönster från Allt om Handarbete på dregglisar. Funkar kanon! Har nyss börjat sy dregglisar... vet inte varför jag väntat så länge med att sy sånna.. busenkelt.
Förstår inte heller riktigt hur folk gör när dom gör egna mönster på saker... men det är säkert som dom skriver. Dom "slaktar" kläder för att få ett eget mönster. Låter dyrt och komplicerat tycker jag, men kanske värt att testa :)

Fint tyg... är kär i det röda molntyget jag :)

/Sofia

Katrin sa...

Hej!

Hittade din blogg nu ikväll och å så mycket fint du syr!
Känner igen din fundering om "egna" mönster. Om man har börjat med ett Ottobre och sen ritat om allt, är det eget då eller inte? Svår fråga.

Om man verkligen verkligen vill rita eget från grunden kan jag tipsa om Ikat bag, en blogg där blogginnehavaren har haft en serie under hösten med drafting, dvs hur man får ett perfekt mönster som passar ens barn med ett måttband och lite papper.

Kram/yngla