onsdag 9 februari 2011

Det blommar under hakan

På lördagarna åker vi eller jag ganska ofta till Bra och Begagnat, en bra secondhand i Örebro. Tyvärr har den blivit väldigt populär på senare år så det är inget lugnt helgnöje att åka dit. Nä, snarare får man slåss bland hyllorna, och om man har barnvagnen med sig får man nöja sig med att kolla på lite avstånd :) I lördags öppnade Erikshjälpen en ny butik, så nu kan man hoppas att loppisentusiasterna sprider ut sig lite.

I lördags hittade jag iallafall en stor bit vaxduk (1,45*1,45) på Bra och Begagnat. Å så fin, blommor och blad, och liljekonvaljer till och med! En hakklapp till Elsa blev första alstret.
 


Jag hade inte någon passande snedslå som räckte, så en snutt (lite mörkare) fick kanta fickan och en annan resten av hakklappen. Det funkade det med, och det känns skönt att göra av med småbitar som bara ligger och skräpar annars! 

Men, det är fortfarande lite svårt det där med snedslå tycker jag. I somras visste jag inte ens vad snedslå var. Sen trodde jag att man tråcklade på den för att sedan sy på maskin. Och sen förstod jag att man kan sy på från baksidan. Men nån snedslåmästare, det är jag inte ännu.

5 kommentarer:

Siri... sa...

Superfin och annorlunda modell. Bra med öglan!

Jag var med mamma och syster på Erikshjälpen o trängdes i lördags. Jag och Jack gav upp efter ett tag och mamma stod bortåt en timme i kö! Men jag var där idag igen och då var det betydligt lugnare. Känns luftigare än på B&B. Inga stora fynd dock.

Hanna Engkvist sa...

Så fin! Här finns en bra beskrivning på hur man syr snedslå: http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?t=14451
Jag har förresten en beskrivning på hur man syr utstående ficka i min blogg, några inlägg ner, om du har lust att kolla. :)

Karin sa...

Jättefin! Klokt att ta till vara på småstumpar av snedslå. Jag syr också uppsamlingsficka som putar ut, kan verligen rekommendera! Gällande snedslå så brukar jag vika den på längden och pressa, sen syr jag igenom alla lager samtidigt, det fungerar hur bra som helst :)

Anna sa...

hej fin, nu har jag gett mig på overlocken, vilken maskin. jag är fast!

Unknown sa...

Vill du bli dagens blogg?
Passa på att gå in och anmäl dig!

De pågår även andra tävlingar så anmäl dig och ha chansen att vinna fina priser:)

eller kanske Följa varann på bloglovin?
Eller ställ en fråga i min "bloggsvarsruta" och bli länkad!
(obs ställer ni en fråga som redan är ställd raderar jag dem och ni blir då inte länkade)