torsdag 10 februari 2011

Pyjamas och hemmavecka

I söndags sydde jag den här pyjamasen till Elsa, tredje versionen av samma mönster.

Den första sydde jag i samma Jofotex-interlock som den här. Randig, fin och otroligt töjbar. Det i kombination med en rymlig modell gjorde att pyjamasen inte satt så bra. När Elsa vaknade en morgon hade hon vrängt av sig hela överdelen (satt som en korv runt magen) och benen hade hon krånglat in i ena byxbenet. Nja, inte så bra.


Den andra pyjamasen sydde jag i röd molninterlock. Jag smalnade av mönstret rejält och ja, pyjamasen sitter som en smäck. Kanske lite för bra. Lite utmanande så att säga :)Tredje gången gillt sydde jag i jofotex-interlocken igen med avsmalnat mönster och det är bara att hålla tummarna för att den passar ikväll.

Ursprungsmönstret kommer från Ottobre 4/2008. Sen har jag kombinerat ihop det med ett body-mönster för att få till kuvertringningen. Och så satt muddar i ben och ärmslut. En trevlig modell tycker jag.

Det har tagit mig några dagar att få tummen ur och sätta i tryckknapparna. När jag väl satte mig med det så tog det fem minuter. Jag tycker det är roligt att sätta tryckknappar. Prym-tången är toppen, det går så lätt! Jag har två olika par "insatser" (samma storlek) till tången och använder det ena till prymknappar och det andra till stoff och stils knappar. Funkar utmärkt!

Jag har varit flitig med bloggandet den här veckan. Konstigt det här med föräldraledighet. Ena veckan har man häcken full, det vimlar av aktiviteter och kompisar. Nästa vecka är det stendött, man har inte en kotte att träffa och det blir mycket hemmatid. Tur då att man har några intressen att odla! Baka, sy, sticka, pyssla. Och Elsa leker och hasar runt på golvet. Vi har det rätt bra ändå.

6 kommentarer:

Karin sa...

När jag var hemma med min flicka (nu fem år sedan!!) var det precis så som du beskriver, ena veckan full fart, andra veckan lugnt och skönt. en härlig tid är det hur som helst! Bra jobbat med pyjamasen förresten!

Anna sa...

hej låter som en härlig tillvaro, fin pjamas!

Anonym sa...

Åh så kul att jag hittade dig! (Det är jag S-L/Edit/kärt barn har många namn - din fiolkompanjon sedan barnsben) jag fick ett sug att ta reda på vad det blev av dig förstår du :) Grattis till hela livet, lilla Elsa är ju helt underbart fin!
Och helt underbara färger och former på alla söta kläder, jag kanske slår till på något till min lilla lillkorv nån dag! kram!

annas alster sa...

Å S-L Edit, fina fina du! Nu blir jag så evinnerligt glad, jag tänker på dig också ibland!! Senast för några veckor sen när jag berättade för Magnus hur duktig du är på att rita :)

Har du en liten? Kan inte du maila mig? anna.esbjorneratgmail.com

Emilia sa...

Vilken syproduktiv vecka :-) Och så snyggt vaxdukstyg som blev en fin haklapp! Hoppas pyjamasen passar nu då :-)

Nilla sa...

Jag fick mönster av min mamma i helgen som hon köpt på 80-talet då velourkläder o trikå var väldigt poppis. Där fanns ett pyjamasmönster som uppe vid bröstkosgen var rynkad så att den blir lite tajt. Kanske kan vara nåt för att få det lagom stor.
Tyvärr hade man inte knappar i gren o ben på bäbiskläder på 80-talet så det får jag trixa till lite själv tror jag..