onsdag 16 februari 2011

Jag syr mössor

 Jag håller på och filar på mitt mössmönster. Tokigt svårt det där med storlekar. Jag tror att det här ska föreställa 6-12 mån, 1-3 år och 3 år och uppåt... Ska ner till en god granne här i eftermiddag, fika lite och prova mössorna på hennes barn. Tur att det finns barn i närheten :)

Försökte mig även på Karonottilias tips om att sicksacka ihop inner- och yttermössan i sömnsmånen, så att "fodret" ska hållas på plats. Men det ville sig inte, såg korvigt och fult ut när mössan var rättvänd. Synd, eftersom själva idén var så bra. 

Karinottilia är förresten en av mina favorit-sy-bloggare just nu. Syr snygga saker, är otroligt skicklig, ödmjuk och generös med sina kunskaper. Uppdaterar med jämna mellanrum, har en trevlig layout på bloggen. Osv... Vad tycker ni gör en bra blogg?

3 kommentarer:

maria sa...

Vilken fin blogg du har, och många inspirerande bilder på allt du gör :-)

Karin sa...

Men..! Vad glad jag blir! Vilken trevlig läsning! Denna dag blir bara bättre och bättre...
Tänkte på att det tjorvade sig då du sicksackar alla fyra tyglager. Bara en liten dubbelkoll, sicksackar du innan du syr igen den första öppningen? Ska inte tjorva. Hmmm...

Anonym sa...

Hej Anna! Idag fick vår lille Theo den finaste mössan! (En försenad julklapp av en vän) Det var en blå mössa med får och orangea blommor på! Den var så otroligt fin, kommer att användas flitigt i vår/försommar. Och så är det roligt att ingen annan kommer ha en likada. :)
MVH Anicka