tisdag 1 februari 2011

Nöjessömnad i E-slöjds trikå

Tack för alla kommentarer på senaste inlägget! Jag är så glad i kommentarer. Men det är säkert alla som bloggar :)


Strax innan jul hittade jag en hel massa auktioner på tradera från samma säljare. Hon hade slutat sy och sålde ut massor av tyg, böcker, tråd och annat. Jag spammade min man med tips-mail och fick en hel del saker i julklapp! Bland annat Guterman overlock tråd, en mönsterbok och så tyg såklart. 


Den här bodyn har jag sytt i ett av tygerna jag fick, trikå från E-slöjd. Jag är lyrisk! Så härligt och lättsytt! Det här var en riktig nöjessömnad vilket behövdes efter helgens sprättfest.


 
Fick till en riktigt smidig arbetsordning också:
  • Sy muddremsor i halringning, benöppningar och ärmslut (overlocken)
  • Nåla och sticka ner muddremsorna med tvillingnål (Huskvarnan)
  • Lägga fram och bakstycket omlott och sy en hjälpstickning i ärmhålen (med tvillingnålen eftersom den ändå sitter i)
  • Sy ärm-sidsömmar (overlocken)
  • Sticka ner sömnsmånerna i ärmslut och sidor (huskvarnan, raksöm)
  • Sätta tryckknappar med underbara Prymtången 

 
Det är mycket roligare att fota nu när jag har börjat frilägga bilderna, bakgrunden kan ju se ut hur som helst. Så köksbordet är flitigt använt. Såhär i kvällsljuset blev inte färgerna hundra dock. De gula ränderna och mudden är lite med orangegula. Riktiga glad-färger!Jag har mer av det här tyget, och massa andra tyger som ligger i skåpet och vill bli sydda av. Och jag är så tokigt sysugen, så om du funderar på att beställa, skicka ett mail. Då blir jag glad :)Nu blir det bygglov i soffan och sen te och semla med maken. (Om de andra spekulanterna på vårt hus hade vetat att grannarna har ett konditori, då hade budgivningen gått mycket längre :))

4 kommentarer:

Marina sa...

Så fin! Jag har också precis börjat frilägga blider, det blir ju så mycket finare. Men ibland går det inte alls, idag gav jag upp.

Jag lägger in din blogg i min blogglista.

Petra sa...

Va fin body. Har ju sett dina "mårrhår" över att "sy fickorna". Ska nog börja att sy mössor istället. Jag kommer förbi imorgon. Kram Petra

AnnaMalinska sa...

Det är bra att du blir bättre och bättre på overlocken för det kan jag behöva :)
Nu har jag fått tygprover i trikå från min kompis så vi kikar nog upp en dag efter jobbet så kan du få kika på dem.
Beställer ni direkt från grannen? :)

Karin sa...

Här är en till som älskar E-slöjds trikå. Visst är det stor skillnad när man syr i riktiga kvalitetstyfer? Jättefint body!