lördag 28 april 2012

Bambi-redo

Kommer ni ihåg den här? Elsas "bambi-klänning" som jag tyckte fick lite nattlinnevarning. Den har blivit ganska flitigt använd ändå, tillsammans med bruna strumpbyxor.


När hon har använt den har jag stört mig på (nördigt, jag vet) att kantningen ser lite klumpig ut, den är gjord i muddväv och med ett ganska brett kantband.
Så igår tog jag tag i saken, vände frustration* till kreativitet och sydde om alltihopa. Jag sprättade bort dem gamla kantningen och klippte bort ca 2 mm runt hela ringningen så att det inte skulle bli hål från den gamla sömmen utanför det nya kantbandet.


Med avklippta ärmar och solgult kantband...


...voilà! En ny sommarklänning till Elsa!


Det här tyget har verkligen hållit sig fräscht genom alla tvättar, så det känns värt att do-redoa klänningen.


Jag kantade med gul interlock från Jny, som är lite tjockare än den jag brukar använda. Jösses, det går ju som på räls. Ingen risk att glida av kantbandet där inte. Hade säkert blivit ännu bättre med 3-vik på kantbandaren, men det har jag inte vågat mig på ännu.


* varför är jag då frustrerad? Jo, igår insåg jag att jag inte ens blir kallad till intervju till det jobb jag sökt och så gärna vill ha. Ett jobb på en arbetsplats där jag vikarierat under flera år, där jag är välkänd och tidigare hört att jag varit önskad. Det är altfiolen det hänger på, alltså att jag ännu inte behärskar det instrumentet som jag behärskar fiolen. Men va sjutton, jag är ju bra ändå?! Ledsen och besviken, japp, det är jag just nu. Det kommer nya jobb säger ni. Ja, hrm, det här var det första som annonserades ut på den arbetsplatsen på typ 30 år. Jösses, varför valde jag inte en annan bransch?!

6 kommentarer:

Sofia / rufi design sa...

Tråkigt med jobbet! Och korkat av dem att inte anställa dig!

Klänningen är ju superfin! Håller precis på med en body i exakt samma kombination till en kund, känns som en oslagbar kombination i sommartider. Och om du gillar jnys lite tjockare interlock tycker jag du borde prova hilcos, den är helt fantastisk. Lite dyrare men sömnaden går som en dans!

Åsa Tidqvist sa...

jättesnygg doredo! detta tyget är en av mina absoluta favoriter all time! Trevlig valborg!

Emilia sa...

Fin innan också men väldigt sommarfin nu :)

Alice BraLLan sa...

Bra att göra om! Det blev hur bra som helst ju.

Tråkigt med jobbet. Framförallt när små detaljer avgör.

Ha en bra första maj!

Fröken Pimpinett sa...

Smart att göra om klänningen - blev riktigt lyckat! Tråkigt och tufft med jobbet :(

Denice sa...

Uff, vad trist med jobbet! Jag har precis sytt en klänning i Deer också, och hela tiden medan jag höll på så var jag rädd för nattlinneskänsla. Undrar hur det kommer sig? Den blev i alla fall fantastiskt fin, din nygamla klänning :-) Smart!