söndag 16 september 2012

Erik

Nu har vi börjat ett nytt liv här hemma. En lite större familj med ett lite mindre nytillskott.


Erik ska han heta och han sköter sig bra må jag säga. Inatt har jag till och med fått sova hyfsat och jag känner mig som en ny människa!


Vi får många frågor om hur det går med storasyster, och det går bra. Hon är väldigt stolt och mån om sin lillebror. Vill veta var han är, vad han gör och varför han gör så. Filt måste han ha, och den nyinförskaffade nappen är också spännande. Sen att hon har sina härjiga stunder, det får man väl ta. De fanns ju där innan lillebror kom till världen och hör nog till åldern mer än till de förändrade omständigheterna.

Själv är jag otroligt lycklig för att ha mina kropp tillbaka. Alla mammakläder är undanplockade och jag kan redan ha mina gamla jeans! Kroppen känns pigg och fräsch och jag njuter av att inte ha ont nånstans. Jag gör mitt bästa föra att mota bort den berömda babybluesen. Det går sådär, men ändå lite bättre än när Elsa var färsk vill jag minnas. Jag har ju min grundtrygghet i att jag är mamma, den erfarenheten hade jag inte förra gången. Men ändå är hormonerna där och spökar och gör mig rastlös, trots att allt är bra. Hej och hå, mot bättre tider!

Erik har hunnit inviga en del av sina nya kläder (tvättmaskinen går redan varm!) De minsta plaggen sitter som en smäck, och 56:orna funkar faktiskt redan. Med sina 4080 g och 53 cm var han ju en stadig bit, även om Elsa klådde honom med några hekto.

Här är dagens outfit, sydd för några veckor sen. Rävar från Michas, röd velour från Stoff och Stil. Inte konstigare än så, men ändå så fint.


Outfiten ligger just nu vaggan och sover, inväntandes farmor och farfar.

Tack för alla gratulationer och lyckönskningar, de har verkligen värmt de här dagarna. Återkommer snart med mitt första alster post Erik.

7 kommentarer:

Ullen sa...

Ett stort grattis till eran fina kille!!

Fröken Pimpinett sa...

Låter som att ni har det bra. Babyblues kan vara tufft, men förhoppningsvis blir det ljusare snart. Kram!

Pysselpralinen sa...

Vilka gullungar! Stort grattis till fina Erik!
Så skönt att du mår så bra i kroppen. Hoppas att huvudet också "följer med".
Så mysigt att klä sin bebis i kläder som man har sytt själv, och du är ju så grym på att välja och kombinera mönster och färger!

SaKa form sa...

så fin han är lilla erik!

vi längtar efter er!
puss!

Anonym sa...

Sitter och njuter av lilla Erik och den fina fina bilden när han blir ompysslad av storasyster <3
Må så gott alla!

Elin-Märta sa...

Finaste Erik! Så lik dig han är!

Malin på pastill.nu sa...

Så himla go! Stort stort grattis!!