tisdag 18 september 2012

Sydde in i det sista

När Elsa föddes hade jag inte börjat sy än, men oj vad jag stickade ända tills hon kom. Den här gången sydde jag mig nästan hela vägen till sjukhuset.  

På förmiddagen den dagen Erik föddes, sydde jag mig igenom de ännu inte så starka värkarna och fick ihop en body till Evaslevas bebis. Magnus fick posta ett paket med en beställning, och när vi åkte in till förlossningen hängde jag en plastkasse på dörrhandtaget innehållande de här två klänningarna!
Syskonmatchning till två flickor i Ekeby, i storlek 98 respektive 110. Jag är riktigt nöjd med fickorna (har ni sett dem förut?) som enligt min mening lyfter plaggen väldigt mycket.

När jag sydde dessa var jag också salig över hur lätt det var att kanta med clear view footen. Idag sydde jag hjälmmössor med densamma, det gick rätt så dåligt faktiskt. Så nu har jag kommit ner på jorden igen.

Apropå att sy. När Elsa var nyfödd blev jag kreativt hämmad. Jag hade ingen ro i kroppen, och stickade säkert inte på två veckor, trots att jag antar att hon sov en del. Sen Erik kom har jag kanske spenderat en sammanlagd timme i syrummet. Återigen handlar det kanske inte så mycket om tid, utan helt enkelt om ro att få någonting gjort. Trodde jag skulle vara med avslappand och inte gå och lyssna efter minsta pip den här gången. Men här tassas och lyssnas det väldeliga måste jag säga. Tur att Elsa väger upp det hela. Hon tassar liksom inte på tå för honom :)

8 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jättefina klänningar!

Och jag känner verkligen igen det där med att bli kreativt hämmad när bebisen kommer. Ja pysslar och fixar visserligen en del här hemma, men det sitter betydligt längre in än vad det brukar.

od Andulky sa...

Så fina! Sylusten kommer tillbaka så småningom, njut av att snusa på bebis istället. De där första veckorna bara rusar iväg och kommer aldrig åter...

Dödergök sa...

Oh fina fickor! Det ska jag komma ihåg när jag ska sy någonting till mig själv någon gång.

Thea sa...

Gud, vilka snygga tunikor! Oj så inspirerad jag blir! *vill också*

Malin på pastill.nu sa...

åååh så fina!

anna sa...

Vad fin han ser ut er Erik! Han har ni gjort bra! Nu hade jag inte en massa sy/pysselprojekt på gång när Gustav kom, men jag vet ändå att jag vart lite handlingsförlamad. Att ta hand om och mysa med bebisen räckte ett bra tag för mig.
Hade jag haft en liten tjej hade jag beställt en klänning, lätt! kram

Åsa Tidqvist sa...

Grattis till er nya familjemedlem! och herre vilka fina klänningar du sytt!!

Slow-Eva sa...

Jag längtar tills jag kan visa upp min bäbis i den fina bodyn :)