måndag 3 september 2012

Pyjamas och maxitrosor

Ikväll fick jag ett sms från tjejerna på stick-caféet. De undrade om jag mådde bra - dvs, har det kommit nån bebis än? Näpp, ingen bebis i sikte, och några dagars bloggtystnad har berott på ett enormt boande. Jag sorterar, grejar, fixar, skänker bort och gör iordning. Ni vet. När vi ändå pratar barn så ska jag passa på att fråga - ni som gick över tiden med ert första barn, gjorde ni det med tvåan också? Jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Vet bara att det kan vara ett bra tag kvar om dom jag som med Elsa går 12 dagar över tiden...

Hur som haver. Ju längre tiden bebisen dröjer, desto mer hinner jag sy :)

Elsa behöver fler pyjamasar, och från och med nu får det bli tvådelade sådana. Det här pippimönstrade tyget spanade jag in på Rosa Husets hemsida, typ två dagar efter att jag hade bott 200 m från just Rosa Huset. Utan att ha varit där, för jag behövde ju inte mer tyg... Det slutade med att jag skickade svärmor att köpa tyget, och visst är det fint!

Det är dock ganska annorlunda i kvaliteten mot de andra trikåtyger jag brukar sy i. Tunnare, antagligen ingen lycra, och med vävda pippiränder. Efter lite funderande kom jag fram till att det passade bra till pyjamas!
Mönster:
Raglantröja i storlek 98, förstorat från Ottobre 4/2010. Meedoms tightsmönster, fast jag la till lite extra på bredden, samt muddar.

Material:
Pippijersey från Rosa Huset, röd mudd från Göksäter. 

För övrigt:
Det var på håret att den röda mudden räckte, så därför blev ärmmuddarna något smala och korta. Benmuddarna däremot blev redigt långa, och det tillsammans med att jag glömde korta mönstret resulterade i tajts med växtmån!

Som bonus slänger jag in en bild på två trosor som jag sydde klart idag.
Jag har verkligen inte många ufon, men de här har legat halvfärdiga sen i typ maj. 10 minuter, sen var de klara. De ser verkligen ut som maxi-trosor, men jag fyller ju uppenbarligen ut dom, så det får jag bjuda på :)

5 kommentarer:

Linnéa sa...

Jätte fina kläder! Som vanligt :)

Sara sa...

Underbar pyjamas =)!

Du kan spara lite av tyget tills er bebis kompis kommer i dec/jan ;)

Kramar

Syster Elin sa...

Det är inte roligt att gå över tiden minsann... jag gick över 10 dagar med första, var prick på dagen med andra. Hoppas det blir en kortare väntan för dig denna gång! Tack för tipset om rosa huset, det stället har jag aldrig hittat till tidigare!

Anonym sa...

Ja - jag gick över tiden med bebis två också. 17 dagar över med bebis ett och 12 dagar med bebis två. Den kommer när den kommer!

Såhär nio år senare brukar min tvåa säga såhär: Jag trivdes så bra inne i din mage att jag inte ville komma ut! Och så ser han mycket nöjd ut... :-)
/Maria

od Andulky sa...

Så fint!