torsdag 6 september 2012

Jeans!

Elsa har ett par favoritjeans (om du frågar mig alltså) från Lindex som är så snygga, mjuka och sköna. I somras när jag hittade det här jeanstyget på Göksäter så tänkte jag att jag ville sy något liknande. Lite mer arbetade jeans, utan muddar. 

Igår när vi hade strömavbrott tog jag mig tid att fundera och rita, och idag sydde jag färdigt dem! Tyvärr blev bilderna helkassa. Men byxorna är fina iallafall!


På framsidan slog jag till mer riktiga fickor (enligt Frk Rosettes tutorial), och en fuskgylf. Fuskgylfen var lätt att sy, men det var skönt att ha ett par jeans att kika på medans jag tänkte.
Linningen sydde jag på som när jag syr dit en mudd. Trädde i resår, och sydde en stickning både upptill och nertill.

Bakfickorna fick prydas av en lite bredare spets.


Och överallt finns trevliga vita stickningar. Dessa syns ju inte så bra på bild, och inte så bra i verkligheten heller om jag ska vara ärlig. Hade liksom önskat mig en tjockare tråd. Och så kanske man borde gå över sömmarna med lite sandpapper så de blir sådär snyggt slitna som på köpejeans :)

Material:
Jeanstyg och spets från Göksäter (spetsen kostade 5 respektive 8 kr/m. Bra pris tycker jag!). Mjuk 2,5 cm bred resår från Stoff och Stil.

Mönster:
Med utgångspunkt i muddbyxemönstret från Ottobre 4/2011.

Sämsta:
Skulle väl vara när jag upptäckte att jag klippt ut fickor i grensömmen och lagt till för gylfen i sidosömmen. Hihi.

Bästa:
De mest detaljerade jeans jag har sytt. Hoppas bara att de passa och blir godkända av Elsa!

9 kommentarer:

Emilia sa...

Jättefina! Vad mycket du hunnit med att sy ;)

Fröken Pimpinett sa...

Äntligen fungerar det att kommentera på din blogg! Det har inte fungerat från och till från min dator, vet inte varför. Men läst har jag gjort förstås.

Jättefina jeans, och du är verkligen produktiv. Det är roligt när man tar sig tid att lägga till små detaljer i plaggen!

Slow-Eva sa...

Haha, börjar du bli lite trött på att vara gravid?

Vad fina jeans!

od Andulky sa...

Supersnygga!

hönapöna sa...

wow... vilka fina jeans! Gillar detaljerna med spetsar.
Och angående din fråga om det här med att gå över tiden med barnen, kan jag säga att jag gick över elva dagar med ettan, men bara nio med tvåan. Alltid något! :-)

Le Petit sa...

Så gulliga jeans! Det är värt det lilla extra med arbetet. Ett tips om du vill ha tydligare stickningar som jag testade är att sy dem med förstärkt raksöm (tror jag det heter) på min maskin blir det som tre små stygn precis bredvid varandra så att det ser ut som raksöm fast med en tjockare tråd.

Cecilia sa...

Vilken bra inspiration! Precis något sånt här går jag och ruvar på. Jättefint med jeans + spets. Kanoners :-)

Annikwa sa...

Vilka proffsiga jeans! Verkligen välarbetade. Den där slitna looken kommer ju med lite användning i snadlådan!

Anonym sa...

Inte så lustigt när du upptäckte missen med fickor i grensömmen antar jag? Hade du mer tyg som räckte till nya framstycken? Snygga är jeansen iallafall! Själv syr jag en jeanskjol till dottern som jag klipp ur ett par av sambons trasiga jeans.
/åsa